fredag 21. januar 2011

Fuerteventura dag 12 av 15 – feriens lengste sykkeltur

Litt etter halvveis på dagens sykkeltur kom jeg til denne flotte sykkelveien mellom flyplassen og Pto del Rosario. Legg merge til at det også er avsatt plass til sniler…

Været var like flott, og i dag hadde jeg planlagt feriens lengste tur, som blant annet gikk over fjellene mellom Villaverde og Tetir. Syklinga foregikk på den varmeste tiden av døgnet (ca 11:00-15:00), men det var bare herlig. Farten var lav i mest motvind og veldig mye bakker de første to timene – de første 40 kilometerne ble passert på 2.20 (siste 38 på 1.13).

Det meste er ganske likt, så de store turistmessige variasjonene er det ikke på disse turene. Rett før høyeste punkt ved Las Matilla var det sjeldent frodig, ellers var det mest åpent landskap. Fra Rosario tilbake til Corralejo hadde jeg herlig sterk medvind – unntatt siste 5-6 kilometer da jeg ble ”overfalt” av skiftende vindretning og sandflukt over veien.

Her nærmer jeg meg høyeste punkt på dagens tur, etter drøye 2 timers sykling.


Ved La Matilla rett før toppen var det frodigere enn de fleste andre stedene jeg har syklet forbi.

Det ser ikke så voldsomt ut, men sanden kom på tvers av veien, det blåste friskt og det kjentes godt i legger og armer. Etter en stund var tyggisen full av sand, så den måtte også ofres.

Turen ble på finfine 78 kilometer (som er langt på en terrengsykkel) og 3 timer 33 minutter. Dermed er jeg nå 30 minutter foran 30-timersskjemaet mitt, det jeg etter 5 dager lå 4.40 bak.

For tredje kveld her nede ble det buffet på en kinarestaurant… det er god mat, billig, og du spiser så mye du vil. Ellers har jo de aller fleste her på Atlantis Resort ”All Inclusive” og menger seg med hotellets buffet og drikke tre ganger daglig.

Bildet er fra et av hotellets syv bassenger, tidlig på morgenen i dag. For meg ble det bare en ettermiddagstime ved bassenget i dag.

1 kommentar:

Stifinneren sa...

For noen flotte sykkelveier de har. Morsomt at de til og med har avsatt plass til sniler.
Jeg har vært borti vind og sandstorm der nede på scooter. Ikke noe behagelig å kjøre i shorts og t-skjorte da.
Herlig bassengområde, og deilig med buffet.
Det står respekt av treningsmengden, tross trøblete start på ferien.

Ha en fin dag!