lørdag 1. januar 2011

Nyttårsforsett?

Nytt år og nye muligheter. Bildet er tatt sist natt kl 00:11. Meningen var å ta et bilde kl 11.11, altså 1.1.11.11:11...men som jeg hadde regnet med, da sov jeg fortsatt. Jeg får en ny mulighet i november 11.11.11.11:11.

Fjoråret ble avsluttet med hyggelig søskenmiddag på Lørenskog - der bildet er tatt.

Nyåret ble startet med 1,5 time på trimsykkelen og Tour de Ski på TV'n.

Idrettsrelatert nyttårsforsett?
Ja, jeg skal ned 5 kilo igjen - dvs tilbake til 66-67 kilo der jeg har vært de fleste årene siden jeg startet å løpe - men med sprekk enkelte år etter 2000. I dag morges (hehe.. klokka 12) viste vekta 72,4 kilo - likt med høyeste registrerte vekt i hele 2010.

Om jeg ikke får trent som jeg vil, er det ingen grunn til at jeg ikke skal kunne komme tilbake til matchvekt, og dermed komme raskere tilbake i brukbar form når jeg starter å løpe igjen for alvor. Det er lett å si for en søtmons som meg... det vil kreve skjerpings!


Konkurranser i 2011?
Har i dag annonsert startplassen min i Holmenkollen Skimaraton til salgs. Jeg har bare gått to skiturer hittil i vinter, det er fem uker igjen til rennet, jeg skal to uker til syden i perioden. Det ble litt mye stress å tenke på at jeg "måtte" komme i skiform på den korte tiden. Det kan hende jeg går ett eller flere skirenn senere på vinteren, men jeg tar det på sparket hvis skiformen blir OK.

Jeg har også i dag meldt avbud til TEC100 i april.... og står dermed helt fritt med tanke på når jeg konkurrerer igjen. Ved å melde meg av både Holmenkollen Skimaraton og TEC100 kan jeg legge all fokus på å bli skadefri - uten å måtte tilpasse treninga til noe som ikke er idéelt med tanke på å bli helt bra igjen.

Altså: Akkurat nå, ingen konkurranseplaner. Satser likevel på å trene 10 timer i uka (mest sykling?) og aller mest komme til relevant behandling for magesmertene.

4 kommentarer:

StenS sa...

Godt år Olav,
Ordentlig ille dette med mave og fot. Håper selvfølgelig at det går over fort som F. - Men når det er sagt, min erfaring med vondter er at tida nedlegger denne typen inntrengere i organismen. Med ditt mentale og fysiske grunnfjell er sola dømt til å trenge gjennom,-whenever.
Lykke til med vektreduksjon, sydentur, behandlingsregime og din "cooling down periode". Dette kommer til å utløse en flytperiode.

mvh
Sten

Gammel'n sa...

Takk for oppmuntrende ord, Sten. Vi er jo begge stayere av et materiale som ikke så lett lar seg bryte ned.
På dagens skitur merket jeg magesmertene så fort det var motbakke, det var positivt på den måten at det styrker teorien min om at dette oppsto under skigåing i fjor, antagelig under Grenaderløpet i februar.

Så ønsker jeg og madammen deg og madammen et på alle måter godt år i 2011.

Frode sa...

Ønsker et godt og etterhvert skadefritt nytt år både til Olav og til Sten. Kjekt å "se" at det er liv i deg også Sten!

En liten kuriositet Olav; ser at vi har nesten identisk antall besøkende på bloggene våre, kun 39 treff skiller i skrivende stund :-) Ikke at dette er noen konkurranse, vi konkurrerer vel nok på andre områder begge to, men litt artig at det er så "jevnt"..

Gammel'n sa...

Hei Frode og Godt Nytt År til deg også.
I forhold til Sten og meg er jo bare for junior å regne :-)

Ja, jeg ser at tellingene er ganske like. Jeg har akkurat lagt til denne app'en på siden min, og er litt usikker på hvor langt tilbake den teller.... men i det siste har det vært over 200 klikk pr uke, noe jeg synes er veldig bra !

Jeg gleder meg til å kunne skrive om utfordrende turer og konkurranser igjen!