søndag 2. januar 2011

Tur til Egil-bua

 Det var flott turvær i dag, med bare 5 minusgrader. Riktignok ganske lite snø og en del vind. Her like ved dagens vendepunkt; Egil-bua i Åsleia. 

Det ble bare en kort skitur på 12 kilometer i dag. Fra trappa her hjemme, over jordene i motvind og opp til Egil-bua i Åsleia, og hjem igjen i medvind. Det var meningen å gå hele Egil-runden via skianlegget, men magen min likte ikke for mye diagonal i motbakker.

Det siste var forsåvidt positivt; det styrker teorien min om at magesmertene oppsto fra skiløping i en nesten løpefri periode i fjor vinter - og spesifikt i Grenaderløpet i februar. Håper å oppnå kontakt med fysioterapeuten på NIMI og/eller naprapaten min neste uke, for å diskutere dette og finne mottrekk.

Litt senere på dagen ble det en time på sykkelen i kjeller'n, men det er ikke akkurat ultratreningsdoser jeg legger inn for tiden.

Egil-bua står der til minne om Egil Molstad som inntil for få år siden holdt Egil-runden vedlike til glede for alle turgåere i Fenstad. Han bodde like nedafor denne gapahuken.

Fra Egil-bua har vi fin utsikt mot Fenstad vestside (Brårud), altså på andre siden av Vorma.

2 kommentarer:

Stifinneren sa...

Herlig vær og fantastiske bilder du viser her. Nydelig utsikt fra Egil-bua. Det må være en drøm å kunne spenne på seg skia rett utenfor stuedøra.

Ha ei fin uke!

Gammel'n sa...

Ja, kjekt å bo på landet i sådanne stunder. Litt klønete om man trenger kollektivtransport, ellers er det meste kjekt. Fin natur her i Fenstad - og værmessig stabilt.