tirsdag 18. januar 2011

Fuerteventura dag 9 av 15 – nå også med sykkelshorts

Etter 4 av 8 kilometer sammenhengende motbakke passerte jeg småbyen Caldereta. Jeg var på vei fra FV-1 på østkysten til La Oliva oppe i fjellet.

For tredje dag på rad innledet jeg dagen med morgenjogg på stranda, nå med mine nye Vibram fivefinger-sko. Det var vel mer originalt enn behagelig å løpe med disse skoene, og hælen ble vond etterpå…. Jeg lar disse skoene ligge i fred resten av ferien – og kanskje blir de bare brukt til spaserturer senere (?).

Lå lenge i solsteika før dagens sykkelur, og så etter hvert ut som en smådesperat turist dagen før hjemreise; litt for rød i trynet og i fronten ellers. Bortsett fra i høyden før/etter La Oliva var det akseptabel vind i dag, men jeg merket definitivt motvinden i den åtte kilometer lange motbakken halvveis på turen. Før det hadde jeg fulgt FV-1 drøye 20 kilometer (hovedveien sørover mot hovedstaden Puerto del Rosario) og oppdaget til min positive overraskelse at det var helt greit å sykle her – med hensynsfull trafikk og flere steder en grei vegskulder å sykle på.

Sykkelturen ble 56 kilometer på 2.45… med vind, kupering og terrengsykkel blir det ikke racerfart akkurat. Om det var mer behagelig med sykkelshorts enn løpeshorts? Yepp, definitivt bedre synes de delene av meg som ennå ikke er solbrent.

I dag var spisemegaltformett-turen kommet til Italiensk… dvs Calzone og øl på Di Napoli. Etterpå havnet vi i hyggelig selskap med et bergensk ektepar til godt og vel midnatt. Planen er likevel tidlig sykkeltur i morgen… våkner jeg tidlig nok til det?

2 kommentarer:

Øyvind Venstad sa...

Godt å se at det i noen deler av verden finnes bilisterr som tar hensyn til syklister. Sånt no' er det ikke for mye av her.
Klør litt i sykkelbeina når jeg ser bildet av både vær og vei....

Gammel'n sa...

Ja, Øyvind. Her nede er bilistene vant med at syklistene har en rettmessig plass i veibanen. Men ikke bare de lokale bilistene, også turistene er hensynsfulle.

Ja, her skulle du vært.... glimrende for sykkelferie.