torsdag 27. desember 2012

En flott skidag i Fenstad

 
Vinterens første skitur holdt på å bli en 2013-greie, men nå er det nok snø til at "jordeløypene" i nærområdet kjøres - og med det flotte vinterværet vi fikk i dag bare MÅTTE jeg ut. Det var ingen lang tur - og definitivt ingen rask tur; 10 rolige kilometer på 55 minutter. Jeg skal fylle på med en løpetur på Elixiamølle senere i kveld.

 
 
I det fine været var det mye folk i løypene (mye etter Fenstadbegreper betyr at jeg så 10-12 andre, og de fleste ble det vekslet noen ord med). Det var 10 kalde, men det var tørr, fin luft og ikke så ille. Egentlig var jeg mest opptatt av hvor vakkert det var - med lav sol fra skyfri himmel - og hvitt og fint over alt.
 
 
Jeg testet for første gang "Lungplus"... som jeg tenkte kunne være kjekt for en gammel mann på tur i kulda. Det var litt merkelig å ha den store dingsen i kjeften mens jeg gikk, og jeg sikla etter hvert så mye at det spruta ut av Lungplus'en på utpust. Når jeg møtte andre turgåere gjemte jeg duppeditten i lomma - og der blir den vel liggende til det blir så kaldt at jeg MÅ bruke'n.
 
Værmeldingene varsler en fin kald dag i morgen også, så da blir det forhåpentligvis en ny og lengre tur i Fenstadmarka. Det gjelder å benytte anledningen, for i nyttårshelgen varsles det om 4-5 varmegrader og regn - noe som betyr at jeg må oppsøke snøen i litt høyereliggende områder på Romerike.

Da er den faste løypa mi mellom garasjen og jordeløypene er herved klar over fotballbanen. Snart blir det snarvei for skoleunger med null respekt for skiløyper.
 
Fortsatt kan jeg starte og slutte skituren på trappa hjemme, men etter flyttinga om en måned blir det 5 minutter i bil for å komme til løypene. 

9 kommentarer:

Pål Simonsen sa...

Godt å se at du er på ski Olav.Sunt med litt avveksling.Hilsen Pål Simonsen.

Gammel'n sa...

Ja, Pål. Det var gøy med årets første skitur. Satser på lengre tur i morgen - greit så lenge jeg kan gå i nærområdet.

Litt artig å komme hjem fra Jessheim (fotgrafering Vinterkarusellen + mølleløping på Elixia) og finne denne meldinga di. På hjemvei tenkte jeg at "nå er'e jaggu lenge siden jeg har hørt fra Pål".

Håper du er i bra form og i full gang med oppkjøring til Birken. Det har jo vært en bra sesong så langt ved hytta di!

Kjetil sa...

Nydelige bilder Olav!

"jordeløyper" er utmerket. Takk til alle bønder som er med på det. Har mange km med det rett utenfor døren her i Lier selv. Perfekt for unger og naboer fra utlandet til å lære i og perfekt når jeg har bare har en time til rådighet på kvelden med hodelykt. Ikke det at det tar mer enn 5 min med bil til nærmeste lysløype heller men det er noe med å ta på seg skia i hagen :-)

God jul og godt nytt år til deg Olav :-)

Gammel'n sa...

Javisst Kjetil. Og med småunger er det flott med både skiløyper og skøyteis i nabolaget (ser du hadde fin aktivitetsdag i går... leser selvsagt bloggen din selv om jeg sjelden tar meg de ekstra sekundene til å kommentere.

Vi får kose oss med en kald, hvit og vakker dag i dag også, fra i morgen er det meldt mange varme og regn, æsj!!

Kos dere resten av jula. Håper madammen får skikk på bekkensmertene sine. Jeg sliter med mine (symfysitt)... men får jo jogget annenhver dag i laaaaagsom bedring.

Unknown sa...

Ser ut til å være noen fine "stier" du har fått deg som du kan gå på ski, på :)

Gammel'n sa...

Javisst Guro, på jordene er det smale sccoterkjørte løyper - fine å gå i også på kveldstid med hodelykt.
Lenger opp i skauen er det løyper preppa med store løypemaskiner (over jordene og litt til, så er jeg der).

Jeg så at du også fikk deg en skitur 2.juledag - et stykke hjemmefra. Jeg trodde hele Jæren hadde snødd ned jeg??

Unknown sa...

Hehe, ja... Det snødde veeldig mye en dag eller to. Og så, den tredje dagen så kom mildværet og regnet, og nå er det nesten helt borte igjen. Standard Jær-vær ;)

Pål Simonsen sa...

Hei igjen Olav.Sliter fortsatt med hofte og lyske etter velten i Birkebeinerrittet.Så det har kun vært alternativ trening i høst.Opererte et skadet stortåledd på NIMI 12 des,men håper å kunne stille i Vasaloppet og Birken.Må også rekke en ferge kl 0400 3 aug.Stå på Olav.Godt nytt trimår.

Gammel'n sa...

Auda, det var såpass ja. Da blir vel skirennene først og fremst god trening fram mot den viktige fergeavgangen. Det er forresten samme dag vi arrangerer 6-timers.
Sjøl har jeg solgt Vasaplassen min for å konsentrere om flytting, og om å komme tilbake som løper igjen.
Ha en fortsatt hygglig jul - og lykke til med utfordringene i 2013.