torsdag 23. mai 2013

"...og ned som en skinnfell" - 3 dager før VUC

Det har rent mye vann ut fra Rokkalidammen siden forrige treningstur.... det føltes som om like mye av formen hadde rent ut av meg!
 
"Opp som en løve og ned som en skinnfell" heter det vel i et mye brukt ordtak. Det passer bra på de to siste løpeturene mine; mandagens 3-timerstur i Fenstadterrenget som var min klart årsbeste løpsopplevelse og dagens halvtimes årsverste forsøk på jogging. Det er nå 3 dager igjen til 52 km i VUC...hmmmm
 
Jordene mange steder i Nes ser mer ut som kinesiske rismarker enn åkrene til Norges største kornkommune... jeg følte meg forresten like pjuskete i dag!

Det hender jeg sliter med oppblåst og kranglete mage - som gjør hele skrotten slapp og ubrukelig til det meste - det var en slik dag i dag, tror jeg. Det merkelige er at jeg aldri har slike dager når det er konkurranse, og dermed velger jeg å tro at jeg er i ny årsbeste form på Hvitstein stadion i Holmestrand søndag 07:30 - og at jeg jubler over en fin løpsopplevelse når jeg er tilbake 14:45!

I går og forgårs var det full nedtrapping med 45 min på spinningsykkelen begge dagene. Slik sett skulle jeg vært opplagt i dag. Det blir noen minutter på sykkelen - eller i terrenget også i morgen, mens jeg lørdag slapper av med pakking av løpssekk mv før avreise til VUC. Valg av løpsantrekk, sko, mat, drikke osv er klart - ikke mer grubling på det, det er viktig å bestemme seg tidlig så man ikke bruker unødig energi på dette dagen før og løpsdagen.

Hva har jeg på og med meg på 52 km i VUC?
Valget (basert på aktuell værmelding): Injinji tåsokker, Hoka BondiB sko, gaiters (gamasjer), klubbens korte tights, klubbens langermede t-skjorte, glider til brystvorter +innside lår +innside overarmer, svettebånd til håndledd, Nathan sekk med stor drikkeflaske fylt med 2 l sportsdrikk, løs tom flaske til event. etterfylling, 6  brødskiver med fleskepølse, 2 Tine energibarer, tyggis, fotoapparat (i lomme på skulderrem), mobiltelefon (avslått), GPS-klokke, løypekart, tidsskjema til 7:15, ekstra ulltrøye i tilfelle brutt løp.

Ved fare for betydelig nedbør og kaldere vær: langermet ulltrøye i stedet for klubbtrøya, våtsokker i stedet for Injinjisokkene, engangs regnponcho, lett jakke i sekken.

Skovalget og fleskepølsa
Skovalget og fleskepølsa er vel de mest kontroversielle valgene. Normalt ville jeg brukt terrengsko, f.eks. Adidas Adizero som jeg brukte i fjor eller Salomon Speedcross som jeg brukte i UltraBirken.  Men, med halve løypa på grus- og kjerreveg i tillegg til få tekniske stipartier tror jeg at jeg vil tjene mer på ikke å stivne så tidlig i legga, enn jeg taper på litt mer forsiktig terrengløping. Før start blauter jeg skoa skikkelig før jeg snører lissene, slik at jeg ikke får slarkete sko etter første vannhull i konkurransen - et godt gammelt o-triks for ikke å bruke tid på stramming underveis.

Fleskepølse er næringsrikt, lettfordøyelig og praktisk å innta mens jeg løper (halve dobbeltdekkere). Dessuten er det godt - og kan spises med god samvittighet under et ultraløp eller ultralangtur. Føler at dette gir jevnere blodsukkernivå enn gel og barer selv om det skylles ned med sportsdrikk.

4 kommentarer:

Henrik Kvisgaard sa...

Lykke til i VUC! Du er en tøffing

Gammel'n sa...

haha, jeg vet ikke om "tøffing" er det rette ordet, men takk uansett.
Akkurat nå har jeg mer enn nok med å få tilbake godt syn etter et uhell sent i går kveld - da jeg skalla inn i et nytt møbel. Bruker solbriller og øyelapp... og tror jeg blir bra til start :-)

Jannicke sa...

Håper du får en fin løpsopplevelse i morgen, Olav.

Gammel'n sa...

Takk Jannicke... jeg håper det går bra selv om jeg sliter voldsomt med dybdesynet pga uhellet med øyet.
Er det ikke det ene - så er det noe annet, alltid noe som ikke er perfekt :-)