torsdag 28. mars 2013

Telemarks Tøffaste kick-off

 
"Hva er det som går opp og ned - igjen og igjen - og gjør vondt? Ett svar er prisen for å kunne kalle seg Telemarks Tøffaste", skriver jounalist Bjørn Borge i Telemarksavisa Varden i gårsdagens papir- og nettutgave. Ovenfor har har foreviget løpsleder Helga Reinholt, Harald "den dansande mannen" Valle og undertegnede.
Avisa Varden: Tøffingenes ultratest

Faksimile fra et annet avisoppslag, Telemarksavisa..Det nye 81 km lange terrengultraløpet Telemarks Tøffaste skal ikke arrangeres før 7.september, men mandag var det kick-off på klubbhuset til Treungen IL der både arrangører, presse, ordfører, varaordfører, røde kors og undertegnede var til stede. Min rolle var dels som mentor for ildsjel og løpsgeneral Helge Reinholt, og dels som representant for NFIFs ultraløpsutvalg.

Løpets hjemmeside

Pressetreffet ble en stor suksess, med visning av promofilm, presentasjoner og også en oppvisning fra "den dansande mannen" i lærer og historiker Harald Vallas skikkelse. "Den dansande mannen" er en av Sør-Norges eldste hellemalinger - og brukt som logo for løpet og beltespennen som deltagerne får. Det var virkelig morsom å være sammen med Helge nesten en hel dag, læreren som brenner så mye for bygda og naturen der og ikke minst ultraløpet han skal arrangere og løpe.

Jeg innledet pressetreffet med litt om ultraløp generelt
 
Jeg reiste selvsagt ikke til Treungen i Nissedal bare får å "prate". Før pressetreffet hadde jeg en fin totimers tur med Helge i løpets første 7,8 km og tilbake igjen, i praksis 1/5 av distansen vi skal løpe i september. Løpeturen med Helge gikk for det meste på scooterpakkede løyper opp til Nokkebu - ca 450 høydemeter over Treungen sentrum. Selv om det er full vinter fikk jeg likevel et inntrykk av at dette er et vakkert løpsområde - og jeg gleder meg ikke mindre til TT's 81 kilometer etter dette.

Noen bilder fra turen med Helge:
Helge peker mot Skuggenatten, et kjent landemerke i Treungen. Opp dit arrangeres motbakkeløpet Skuggenatten Opp 1.juni, løpet som i år også har NM-status. Ultraløperne følger samme ruta til toppen etter at de har vært innom til runding helmaraton!
 
 Her er jeg på vei gjennom "sentrum" i Treungen... snart kommer motbakkene.
 
Helvetesbakken i gangfart...

Helge på vidda...
 
Det var fint å løpe i de pakkede scooterløypene... men selvsagt tyngre enn på sommerføre. Vakkert er det her oppe også!
 
Helge er framme på Nokkebu - her blir første drikkestasjon på TT.

Tommel'n opp for TT og terrenget.
 
Helge med Hakjorsvannet i bakgrunnen... det er i den retningen vi løper 7.september.
 
Vi befinner oss øst for Nisservann ... t/r Nokkebu var 15,6 km med 461 hm og største høyde over havet 687m.  Snittfart 7:52 min/km høres ikke imponerende ut, men det holder som snittfart i september. Da er også scooterløyper byttet ut med fast underlag.

Fra start til Nokkebu har vi er en av TT's fire lengste og hardeste bakker. Tross alt overkommelig selv på snøføre.
 
Etter løpetur og pressetreff var vi innom "Tveitsund Fisk og Ferie" der klubben skal ha samling TT-helgen. Da har vi hele det gamle pensjonatet for oss selv...
 
 
Som bildene ovenfor gir inntrykk av er det er fin ærverdig bygning vi skal hygge oss i.
 
Her på Tveitsund Mat- og Vinstoge skal minst 30 deltagere på Romerike Ultraløperklubbs samling innta et styrkende måltid kvelden før TT.

Ingen kommentarer: