søndag 31. mars 2013

Jeg har et forhold til....

...det blir mest motvind de 42 kilometerne hjem...

Jeg har et forhold til...
vinden - og trafikken! ...når jeg sykler.

Jeg er glad jeg er løper, da slipper jeg å ha så mange bekymringer på treningsturene. Bekymringer utover det  med dagsform, murrende plager, tidsklemma osv... Som syklist opplever jeg det helt annerledes - men det er kanskje fordi jeg er løper - eller det er derfor jeg er løper.

Når jeg sykler merkes selv den slakkeste motbakke - og det er mye mer motbakke enn utforbakke, alltid! Når jeg sykler blåser det alltid - og aller mest i mot, alltid! Når jeg sykler er jeg redd i trafikken - med god grunn, alltid!

Joda, det er gøy å sykle, man når over større områder og man får (kunne fått) vind i håret. Jeg har alltid ment at løpere på mosjonsnivå løper for mye og driver for lite alternativ trening. Selvsagt blir man god på det man trener på, men følger man det prinsippet på alle treninger orker man ikke med like mye - og man øker skaderisikoen. Akkurat nå har jeg ikke noe valg - så annenhver dag bør jeg gjøre noe annet enn å løpe... så da får jeg bare håpe på flaks i trafikken - det kan trenges.

Dagens tur var 84 kilometer med terrengsykkelen på tørre fine veger i en del vind. Det var en veldig godt kledd syklist som unngikk å fryse (+3C), men pad'en i vinterbuksa er elendig, og det er enden min også nå etterpå. Veien på "gærne sia" av Glomma mellom Årnes-Skarnes-Kongsvinger er en glimrende sykkelvei, med overraskende lite trafikk unntatt nærmest Årnes.

 "Den endeløse landeveg" nord for Seterstøa.

42,9 km, 2 timer 59 minutter estimert sykkeltid  - hver vei!
Takk for det, selv jeg brukte bare 3:35 med terrengsykkel - begge veier.
KLIKK FOR STØRRE BILDE

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det er ikke rart du fikk litt vondt i baken, hvis du har tilbakelagt over 8mil på sykkelsetet, med dårlig padding ;)

Gammel'n sa...

hehe, jeg velger nok en annen bukse med vintertights utenpå til neste langtur i kulda.