fredag 5. april 2013

Maratonlegger etter 25 km på tungt snøføre

Depot i lysløypa på gårsdagens 25 km...
 
Det ble en treningspåske nesten som i gode gamle dager; 23 treningstimer og halvparten løping (jogging) er godkjent. Sist mandag landet jeg påsken med klar "sesongpers" i lysløypa, noe som viste at jeg ikke har slitt meg helt ut.

 .... og på Vorma har endene landet...

 
Mandagens 18 kilometer i Tesiåsen var ytterligere en treningstur rundt og rundt i lysløypa, der det er fint løpbart. Som alltid er målet at hver runde skal gå fortere enn den foregående - så også denne dagen, og på sisterunden konverterte jeg fra jogging til løping og perset med halvannet minutt i runden (som jeg kun har løpt nå denne våren).
 
I går, torsdag altså, var planen å løpe 8 runder - noe som ble kuttet ned til 7. I det varme flotte vårværet var snøen bløtere enn tidligere - og jeg måtte slite hardt for å løpe hver runde raskere enn den forrige - med tiltagende tunge ben. Da jeg forsto at jeg ikke ville klare runde 8 raskere enn runde 7 stoppet jeg (samme prinsipp som jeg i tidligere og mer lettbente år fulgte på intervalltrening). Dermed slapp jeg akkurat å fiske fram hodelykta. Hele turen ble på 25 kilometer, og da hadde jeg "maratonlegger" etterpå.
 
På snaue 3 uker har jeg nå løpt 150 kilometer i den korte runden i Tesiåsen ved Vormsund, men det er overhodet ikke kjedelig - og det er så utrolig mye bedre enn å løpe på veg. De dagene jeg ikke løper sykler jeg... og onsdagens intervalløkt på spinningsykkelen har kanskje også litt av skylda for maratonleggene i går (?).

Link: Videosnutt fra løpinga i Tesiåsen

Denne 25 sekunders videosnutten fra løpeturen er fra et av de best løpbare partiene i lysløypa - og jeg passerer også det eneste bare partiet - 3 skritt uten snø pr runde.

Det er flott like før sola går ned, fra 3.runden i Tesiåsen i går.
 
 
Marianne, daglig leder i
Kondis - norsk organisasjon for kondisjonsidrett:
 
Jeg må ta med et bilde av Marianne, som overtok som leder av "Kondis" fra 1.januar. Jeg tok en bildeserie av henne sist høst, men sponsoren påpekte at antrekket var feil. Dermed ble jeg denne uka tilkalt for å ta en ny bildeserie på Jessheim friidrettsstadion, og dette bildet er ett av 102 bilder i serien jeg tok av den blide kondislederen (som også stiller til start på Romerike 6-timers 4.mai). Denne helgen skulle jeg egentlig vært på Kondis-landsmøtet i Fredrikstad, men tiden strekker ikke til.

3 kommentarer:

Jannicke sa...

Høres ut som du har funnet en fin treningsløype, Olav.

Vi hadde en kjempefin tur Maridalen rundt i dag. Du får lese om den på bloggen-kommer ila av morgendagen.

Unknown sa...

Spreking! :D

Gammel'n sa...

Takk Guro, det føles ikke helt slik - men i forhold til 63-års standarden er jeg vel sprek :-) Hadde en ny tur i dag, 26 km i samme terreng - litt mindre sliten, men hælplagen min (som jeg også sliter med) var verre igjen i dag. Jeg later som om jeg ikke kjenner det!
Bra å se at du er "back on track" igjen. Med forsiktig progresjon er du snart i toppform igjen.

Ja, Jannicke - det er fint å ha en slik skogteig 2 km hjemmefra, noe som har gitt meg en mye bedre start på terrengsesongen enn jeg hadde våget å drømme om. Hadde 26 km i samme terreng i dag, men nå føler jeg snart behov for å komme i et mer omfattende terrengområde så jeg får litt variasjon. Ser jo på bloggen din at du og Jin hadde en strålende tur i Maridalenterrenget lørdag, så nå håper jeg at jeg får mulighet til å bli med 1.mai (les; at kroppen vil).