fredag 10. september 2010

Treningsopptur, nye sko, pappa og begravelse


Feiring 12-toppers
Det har vært innholdsrike siste 7 dager. Det startet med en herlig 10-timers tur over Feirings 12 stk 600-meterstopper sammen med Gunnar Fæhn sist lørdag. En tur som bekreftet at jeg er klar for UltraBirken 18.september. Feiring 12-toppers kommer jeg forøvrig tilbake til i neste blogginnlegg.

Ny pers i Børjevangenrunden
Treningsmessig fortsatte uka med et par rolige dager på sykkel og mølla før jeg onsdag, fire dager etter ultraturen, tro til litt ekstra i "Børjevangenrunden"; den kuperte terrengtestrunden min over ca 12 km. Det ble en ny forbedring av persen jeg satte forrige uke, nå til 1.05.15, og det til tross for at det ble mørkt og jeg løp med hodelykt andre halvdel.

Geir's første kunde på Løplabbet
Mandag kjørte jeg Else til Martina Hansens Hospital i Bærum for meniskoperasjon. Ventetiden benyttet jeg til å kjøre innom Løplabbet i Sandvika. Tilfeldighetene ville da ha det slik at jeg ble den første kjøpende kunden til ultraløpervenn Geir Frykholm, som nettopp har startet som butikksjef i Sandvikabutikken - og denne dagen hadde sin første dag med kunder.

Nye terrengsko

Jeg har tidligere brukt orienteringssko i terreng, og joggesko på blandingsunderlag og veg. Nå kjøpte jeg to par dedikerte "terrengsko", og Asics Gel TrailAttack ble valgt til onsdagsturen. De hadde god passform og løpsfølelse og overraskene bra grep på alle underlag. Definitivt et poritivt førsteinntrykk.

Kortintervall og styrketrening
Allerede dagen etter kjørte jeg en del kortintervaller på mølla, 20x 30/30 i 4.30/km. Fortsatt ingen imponerende fart, men jeg merker at det går mye lettere og at jeg kan øke på mye framover. Etter intervallene var det klart for en ny halvtimes styrkeøkt, og denne styrketreninga jeg har kommer i gang med tror jeg er en av årsakene til at jeg overhodet ikke fikk krampeplager på lørdagens 10-timers tur.

Pappa


I går var jeg og dragen på Lillestrøm Kultursenter og så på Sven Nordins monolog "Pappa". Veldig bra, nesten like bra som "Hulemannen" som vi også så på premieren samme sted for tre år siden. Jan Rudolf Pettersen i RB ga "Pappa" en sekser på terningen Se anmeldelsen. Jeg er enig i alt han skriver, min tidligere venn fra den gang vi var sammen i avholdsbevegelsen !

Enda et par nye terrengsko

Disse Montrail-skoene brukte jeg på dagens tur i terrenget. De virket noe stivere enn Asics-skoene, men får nye muligheter til å overbevise senere.

Begravelse... og noen som er heldigere
I ettermiddag var jeg i begravelse til fetter Hans i Løken kirke; en brutal påminnelse om hvor heldig jeg selv har vært med livet så langt. Min jevnaldrende fetter har opplevd slag, hjerteoperasjon og kreftsykdom som til slutt endte med at han døde for en uke siden. Jeg sjøl har vært mest opptatt av hvordan jeg skal komme i litt bedre til neste konkurranse.... og andre bagateller. Livet er nok ikke alltid rettferdig.

Sniff
I dag har jeg også hatt besøk av storesøster og "Sniff" - hennes og svoger Jens' nye hund. Det ble bacalao og en hyggelig kveld på oss tobente, masse spennende nytt og bæsj i gangen på den firbente.

Sniff, 6 mnd, søt - ikke sant?

3 kommentarer:

Lomprayah sa...

Hei Olav

vilken model er Montrail skoene? hvor kjøpte du disse?

Hilsen Anders

Gammel'n sa...

Skoene heter Montrail Mountain Masochist, se link til Oslo Sportslager http://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-masochist-lopesko-herre-24199.aspx
Der koster de 1199, mens jeg på løplabbet i Sandvika (første kunden til Geir) batalte 1000 -kondisrabatt = 850,-
Jeg ser de ikke på siden til Løplabbet, så kanskje dette er sko de skal slutte med eller nettopp har tatt inn.
Ellers er også Asics Gel Trail Attack en billig sko (1100 minus 15%)...Den likte jeg veldig godt. Den selges forøvrig i Håkons Hall til 799 før Birkebeinerløpet, men vi handler vel med Geir :-)

Anne-Brit sa...

Disse Asics skoene kjøpte jeg i våres og har løpt med i terrenget i sommer. Er veldig godt fornøyd med sålene, sitter godt.
Jeg var i begravelse til min 65-årige svoger i juni.Han har slitt med sykdom i over 10 år og de siste 2 med kreft. Så vi får bare fortsette å klage over små-vondter her og der, men har godt av å tenke over at dette tross alt er bagateller.