tirsdag 19. april 2011

Carvingski - hva er det?

Gjett hvilke ski som tilhører Gammel'n?

Joda, jeg hadde hørt om Carvingski, at det var det opplagte valget og at de var myyye lettere å svinge med. Jeg hadde vel også forstått at de fleste brukte slike ski, men det var definitivt et understatement; alle brukte carvingski unntatt Olav, han var Trysils mest utdaterte alpinist sist helg.

Hva er vel galt med juniors 14 år gamle K2 ski bortsett fra litt taping på den ene skituppen? De er bedre enn mine egne enda eldre ski - og for "bare" en halv mannsalder siden var dette hva alle brukte. Men altså; på to dager i Trysil observerte vi ikke en eneste annen alpinist med gode gamle alpinski som Gammeln hadde !

Når jeg brukte dem sist.... hehe, lenge nok til at jeg måtte tørke vekk et betydelig støvlag før avreise til Trysil- faktisk fire år siden sist. Det var moro å kjøre alpint igjen, så kansje jeg må investere i en carvingpakke neste vinter (?).

Toppekspressen og løype 53 på Fageråsen, der vi kjørte det meste av tiden. To av kjørerne vi ser er Maja og Tone.

I det fine vårværet vi har hatt den siste tiden - og også denne helgen - minker det fort på snøen også i alpinbakkene. Likevel var det helt OK å kjøre på Fageråsen, nordsiden av Trysilfjellet. En tur på sørsiden mot Turistsenteret viste at her var det mer "slush" i løypene og merkbart dårligere forhold.

Det ble en fin helg med datter Tone og barnebarna Maja (17 i morgen) og Martin (15 og konfirmant i juni). Vi hadde leid oss inn i en fin leilighet i Trysil Høyfellsgrend, vi kjørte 5+6 timer på ski lørdag og søndag, og hadde det ellers fint sammen.

Her bodde vi i 2.etg...

Om det er trening å kjøre alpint? Ja, det er jo det. Jeg fikk bra puls spesielt i rødløypene der jeg måtte jobbe med svinginga og farten var anstendig. Tone's GPS viste samlet ca 90 km på de to dagene - inkl. heisene selvsagt - men likevel ble det en betydelig andel skikilometer.

Søndag hadde vi hoppekonkurranse nederst i 74... morsomt selv om vi ikke helt holder Håkonsens nivå.

Noen av Tone's bilder:
M2M

AlpinGammel'n

Far og datter i heisen

Fra toppen av Trysilfjellet
Noen flere bilder følger..... (senere i dag?)

Ikke helt greit med off pist... nix pudderalarm denne helgen

Bestefar med Majas hjelm og briller

Her har vi det morsomt...

Hvor ble det av snøen?

Bestefar og bestemor (Olav og X'en)

Martin og bestefar på café

Maja og Tone på café
Takk for en fin helg til datter og barnebarn :-)

2 kommentarer:

LilleReisende sa...

He he..tusen takk for en kjempekoselig helg til deg også! Dette må vi gjøre igjen! Tenker forresten også at mamma blir glad når hun får se hvor smal hun har blitt... DE tynne, lekre beina da!! ;O)

Gammel'n sa...

Ja, vi må klare dette minst en gang til vintreren. Må bare kjøpe Carvingski først :-)