tirsdag 5. april 2011

Nytt inngrep i stedet for TEC

For akkurat ett år siden måtte jeg bryte TEC100 miles på grunn av magesmertene. Det samme løpet var årets store mål, der jeg SKULLE fullføre. Fredag denne uka reiser 13 norske for å løpe de 161 kilometerne i Täby nord for Stockholm. Jeg legger meg samme dag på operasjonsbenken hos Daljord på "Hjelp 24 NIMI".

Forventningen er helt klar; bli kvitt betennelsen i magemuskulaturen og være klar for TEC100 om ett år!

Ting gikk kjapt når jeg først var hos Thomas Torgalsen på NIMI i dag. Etter snart 5 måneder med anbefalte styrkeøvelser og nesten ikke løping er magen likedan - ikke bedre - ikke verre, men helt uegnet til løping. Den type betennelse jeg har i muskulaturen (helt ned mot bekkenfestet) kan man slite med i årevis uten inngrep. Valget var derfor enkelt, og etter en kjapp konsultasjon med Odd Arne Daljord hadde jeg time for kirurgisk inngrep tre dager senere, altså fredag denne uka.

Hva det koster, hvor stort inngrepet er, hva som skjer etterpå? Aner ikke...

I kveld tok jeg en siste avsjekk på tredemølla for å forsikre meg om at magen ikke tåler løpinga, og etter 20 minutters jogg var den saken helt klar. Derimot er hælen mye bedre - så den kunne jeg nok trent tilnærmet normalt med nå. Selv for en gammel mann er det viktig ikke å bli for utålmodig, dette må ta den tiden det tar. Jeg er jo uansett optimist med tanke på å få løpt igjen, om ikke i år - så kanskje neste år.

9 kommentarer:

Adelheid sa...

Lykke til Olav! Godt å se at du også er en evig optimist og ikke gir deg. Jeg surver mye over egen motgang, men mot de problemene du har hatt de siste par årene har jeg mye mindre å grine over.
Vi får satse på at vi kan herje på resultatlistene igjen til høsten. :o)

Gammel'n sa...

Ja, det er viktig å være optimist og finne lyspunkter selv når ting ikke går slik vi ønsker.
Jeg synes likevel det er verre for deg, som både er yngre og har mer ugjort mtp at du ikke har løpt så mange år.

Jeg følger med på bloggen din (varsles via feeder) og ser at du hadde en del problemer også på sydensamlingen. Jeg vet ikke om du fører treningsnotater, men det kan være nyttig å notere litt for hver trening - helst i et regneark, slik at du lett kan slå tilbake og se hva du gjorde periodene før etter tidligere plager, eller før/etter viktige konkurranser, formtopper osv...

Jeg har vel vært frekk noen ganger tidligere også og "advart" deg når iveren har vært litt større enn bra er, blant annet før du løp med forkjølelse i fjor.
Også nå ville jeg anbefale å ikke løpe i Fredrikstad - eller gå ned på kortløypa dersom du er veldig ivrig på å komme ut i miljøet. Jeg har også hatt samme plage du har nå, og det var tidkrevende å bli kvitt. Jeg trente mye alternativt (sykkel) og mest i terreng mens det var som verst.
Jeg holdt ikke opp å konkurrere, men unngikk de lengste løpene på asfalt.

Lykke til videre, og husk at du er raskere tilbake i godt slag ved å lytte til kroppen enn ved å bite tenna sammen og utfordre virkeligheten.

Anonym sa...

Dette går nok bra :)
Lykke til !

LL sa...

Lycka till! Jag hoppas verkligen att det går bra!

Kjetil sa...

Krysser fingerne for deg Olav!!

Du har mått smøre deg med tålmodighet så håper dette setter en strek over mageproblemene!

Gammel'n sa...

Takk alle.
Selvsagt er jeg optimist.

Det er også en annen fordel med å være så gammel og holdt på så lenge: Man har opplevd så mye at man kan klare seg på minnene i fortsettelsen dersom det ikke blir mer konkurranseaktivitet.

Likevel: Jeg satser på å holde det gående 20-30 år til, og da blir det vel etter hvert "GåstolGammeln"

Unknown sa...

Lykke til!

Gooner sa...

Hei Olav

Håper det er dette som skal til for og gjøre slutt på plagene dine Olav.
Så du kommer deg i gang med det du liker aller best, lange løpeturer.

Jeg går inn i disse dager med 5 måneder uten trening(kun litt styrke)Hel,kne og hoften fungerer ikke i det hele tatt, store smerter hele dagen igjennom.
Etter en gå tur i går på litt over 1 time, er jeg nesten ikke gang bar i dag:-(
Skal på en ny MR 14 april, så jeg får bare ta det derfra, tlbake til joggeskoene skal jeg uansett.

Du får ha masse lykke til på fredag Olav, jeg krysser det jeg har igjen av armer og bein for deg.
tvi tvi:-)

Gammel'n sa...

Huffoghuff, Gooner
Du har det jo MYYYE verre enn meg. Du kan jo verken sykle eller løpe og verst av alt er at du har smerter ellers også.
Jeg har tross alt bare problem hvis jeg prøver å løpe, og ellers ingen plager (selv om jeg er litt spent på hvordan hælen vil klare seg når jeg kommer i gang igjen).

Neste gang du blir bra og løpbar igjen bør du kanskje ta det mer forsiktig enn i fjorårets comeback. Du er tydeligvis veldig lettrent, men da er det risk for at sener og annet ikke holder tritt dersom progresjonen blir for rask.

Men... nå dreier alt seg i første omgang om å finne årsaker og bli smertefri. Lykke til du også !