tirsdag 23. april 2013

Ei klopp i et gjørmehøl...

Ei klopp i et gjørmehøl, er det noe å være glad for?

Ja, når den kloppa - som for få dager lå langt under flomvannet - gjør at hele treningsrunden i Arnestadskogen nå kan løpes på snøfri stier, da blir jeg glad. Den nye treningsrunden i min lokale 1000-metersskog ble riktignok kortet inn fra 2,6 til 2,1 km - men den fine er at hele veiparteiet bortom E16 nå er borte.

Jeg har alltid savnet er lokalt treningsalternativ på lettløpt sti - og nå har jeg fått det! Faktisk har jeg nå to alternativer, for nesten like nært - på andre siden av Vorma - har jeg Tesiåsen med lysløypa og en 3 kilometers runde med bare 60 høydemeter. To små skogflekker i terreng helt uaktuelle for langturer, men glimrende i en travel treningshverdag.

1.mai-dilemma
Er underlig dilemma har dukket opp 1.mai - da jeg mer eller mindre har takket ja til to ultralange treningsturer på samme dag. Det går jo ikke! Frykholm tradisjonsrike 1.maitur Hurum Rundt går på en mix av asfaltveier, grusveier og sti ("Kyststien") - ca 65 kilometer. Jannicke har invitert til en tur fra Mylla til Hammeren - drøyt 4 mil på skogsbilveier - kanskje snøfrie. Hadde Nordmarkaturen gått på stier hadde valget vært enkelt, men det er for mye snø i marka foreløpig. Uansett hva jeg velger vil jeg "tyvstarte" for å kompensere for ekstrem slow start. Jeg kan ikke gjøre som Ole Brumm og velge begge deler, men hva jeg ender opp med vet jeg kanskje ikke før 30.april. Et egentlig hyggelig luksusproblem... og strengt tatt er jeg vel ikke i form til noen av turene, men det er en type bagatell jeg vanligvis overser.

4 kommentarer:

Frants sa...

Luksus med gode lokale "quickies", Olav :-)

Hva gjelder 1.mai tør jeg minne om at suppa til Liv bør gjøre valget enkelt..

Vi ses på Hurum!

Gammel'n sa...

Tenk på hvor mye enklere livet ville vært om vi aldri behøvde velge :-)
På den annen side; muligheten til å velge er luksus uansett sammenheng.

Suppa frister selvsagt, og "kyststien"!

Unknown sa...

Hihi, ja akkurat de type bagatellene er vi vel flere som "velger å ignorere" ;p

Gammel'n sa...

Det er bedre å hoppe i det enn å lure på hvor dypt det var!