fredag 19. april 2013

Så feil kan man ta...

Alle kan ta feil - til og med jeg, selv om en slik innrømmelse sitter svært langt inne. Lykkelig over å ha funnet en 1000-meterskog i nabolaget skrev jeg for to dager siden: Som gammel o-løper trodde jeg at jeg hadde løpt i alle skogflekker i Nes Kommune, men så er det altså en skogteig på 2-3 kvadratkilometer ved siden av golfbanen her på Vormsund - som jeg hadde trodd var en liten stripe skog i jordekanten.

Neida, ikke noe veldig galt i det jeg skrev, jeg trodde det jeg trodde og jeg hadde aldri løpt der tidligere. Men etter et hint fra både junior og en klubbvenn fra Nes O-lag fikk jeg vite at det var et gammelt o-kart over denne skogen som jeg foreløpig velger å kalle Arnestadskogen. Fortsatt OK... men litt mer flaut ble det da jeg dukket ned i min gamle samling over kart utgitt av Nes O-lag og fant Nes O-lags kart nr 6 fra 1972 "Arnestad-Rommen-Leir".

Det var flaut, men jeg er også glad for å ha et ok utgangspunkt for å lage et turkart over området. Sørvestre del er nå i sin helhet omfattet av Rommen Golfpark, mens stiene jeg løp på onsdag og i dag er nesten uforandret fra det som er tegnet inn på kartet.

På dagens løpetur (14 km) dro jeg også inn i skogen på den del av kartet som ligger nordøst for Nes kirke. Det var noen tråkk og hogstspor der, men enda mer is og overvann i et delvis myrlendt område, så det får jeg vente med å utforske videre til det blir tørrere i terrenget.


Halve 2,6 kilometersrunden på stiene var snøfri, resten var veldig isete og glatt - men såvidt løpbart. Dermed avsluttet jeg med to joggetestrunder på 17:05 og 16:23, bare for å ha tider å forbedre senere - forbedre veldig mye!

Rommen Golfpark er snøfri, men veldig våt... Arnestadskogen ser vi i bakkant, mens bildet er tatt fra søndre del av golfbanen; "nesten hjemme". Mon tro når jeg bytter ut ultraløp med golf og Arnestadskogen med golfparken?

Ingen kommentarer: