tirsdag 21. februar 2012

Jeg klarte det igjen; "Skrubbetryne"

Har jeg gått på trynet før? JA!
Mange ganger? JA!
I dag igjen? JA!

Kveldens treningstur var dedikert staketrening foran søndagens 90 kilometer i Vasalopptraséen, og da gjør det ikke noe at mildvær på dagen gir isete løyper på kvelden, eller gjør det det?

Det er nesten paddeflatt på jordene her hjemmefra, kun et par dumper som ikke er verre enn at jeg staker der også - og det var i en av disse dumpene det skjedde. Høyreskia fikk lyst på en tur på egen hånd, forlot den isete "trikkeskinna" - og med begrenset benlengde på Gammeln måtte det før eller senere gå galt - det tok sånn ca 0,3 sekunder før jeg smalt i bakken med panna først og deretter sleika isen til det stoppa av seg sjøl. Fikk en trøkk i nakken også...

Nåja, dette er jo ikke noen ny opplevelse for meg. Jeg var likevel litt spent på hvor stygt det var, for det lå igjen en del blod - og en tørk over trynet endret farget på Northughanskene fra hvitt til rødt. Staket meg hjem igjen, og lurte meg inn på badet før madammen fikk se meg. Det var greit å vaske vekk blodet først - og er jeg heldig får jeg ikke treningsforbud denne gangen heller.

5 DAGER IGJEN
Stakinga gikk derimot bra - og med veldig positive værmeldinger for Öppet Spår (minus 9 til minus 4) kan det bli en fin 90-kilometer om 5 dager. Jeg er definitivt bedre til å stake enn til å gå diagonalgang - og selv om det er nesten like mye motbakke som utforbakke er det ei lett løype som passer meg bra. Dette blir min 11. start i Vasaloppet eller Öppet Spår.


Mange tror Vasaloppet er utfor og flatt, det er en myte basert på at vi ikke har de store bakkene som i Birken, men derimot mange små. Dessuten ser vi jo eliten stake nesten uansett. Slik er løypeprofilen i tall:

Stigningsmeter: 812 m
Fallmeter: 986 m
Uppför: 25 % – 22,2 km
Plant: 43 % – 38,6 km
Nedför: 32 % – 29,2 km
Totalt: 90 km

9 kommentarer:

Anonym sa...

Huff da Gammel`n dette så ikke bra ut. Men lykken er vel at du ikke brakk noen "deler" på en skjør gammel skrott :) God bedring !

LL sa...

Oj oj! Det ser ut att ha gjort ont.

Vasaloppsspåret har varit finfint enligt tidigare rapporter men jag misstänker att om det var regn och minusgrader i Sälen/Mora i natt som det var här hemma har nog spåren blivit isiga och otäcka.

Lycka till!

Gammel'n sa...

Jeg er nesten like hel... og vil man være aktiv må man tåle litt juling !

Ja, Laila - det er mildvær i Moratraktene helt fram til fredag, deretter blir det sammenhengende kuldegrader og sannsynligvis superforhold i Öppet Spår både søndag og mandag. Gleder meg til mitt 11.renn i Fäders Spår.

http://www.yr.no/sted/Sverige/Dalarna/Mora~2691400/langtidsvarsel.html

Gammel'n sa...

...og vinden kommer fra nordvest!!! Jeg skal gå sørøstover :-)

Bosse J sa...

Närkontakt med elementen ser det ut som, brukar försvinna ganska fort, men det är nog stor risk för is i fädrens spår också så håll dig på benen. Lycka Till!

Bosse J sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Gammel'n sa...

Takk Bosse... jeg satser på å holde meg på bena. Det er jo bare enkle bakker i Vasaspåret.

Jannicke sa...

Huff da, Olav.

Det så ugreit ut. Håper alt er bra med deg tross alt.

Lykke til i Vasaløpet.


Jannicke

Gammel'n sa...

Takk Jannicke, det koster å være aktiv og gammel :-)

hehe, det var sikkert tryggere å løpe i Trondheim enn å gå på ski i Fenstad...