lørdag 27. april 2013

Tandbergfjellet, en treningsoase

Endelig på tur med Lilo igjen... her ved Svarstadtjernet i Tandbergfjellet.

Nok en gang har jeg løpt i et for meg helt nytt terreng - nesten på hjemmebane, og nok en gang ble jeg mer enn positivt overrasket over treningsmulighetene. En kort joggetur fra "brygga" her i Vormsund har jeg jo de nyoppdagede 1000-metersskogene Tesiåsen og Arnestadskogen.

Tandbergfjellet
Nå skulle et nytt område utforskes; Tandbergfjellet - terrenget innenfor huset til junior på Søndre Auli. Lilo, bikkja altså, var alene hjemme - så bestefar valgte å trene på Auli for at også Lilo skulle få seg en tur. Jeg hadde en liten tyvstart i terrenget sent onsdag kveld - og likte det jeg så. I går ble det to timer på kryss og tvers i det helt snøfrie terrenget - med mange fine stier, åpen furuskog og masse svaberg, det reneste Østfoldterrenget.

Åpent fin fututerreng...
 
Mye svaberg, rene Østfoldterrenget...
 
Jeg har nok undervurdert slike små skogspartier i nærområdene. De byr på tur- og treningsmuligheter som stort sett bare de som bor like ved er klar over. Nå kommer jeg til å fortsette å "utforske" slike grønne lommer i distriktet, det er mange av dem.

Denne terrengbiten i Tandbergfjellet er bare 7-8 kvadratkilometer og ikke kartlagt med o-kart, det er grunnen til at jeg ikke har løpt der tidligere. Nå hadde jeg et turkart i 1:50.000 - der blåstiene var mildt sagt unøyaktig inntegnet, og der det var mange flotte stier som ikke sto på kartet. Jeg får bearbeide dette litt etter hvert, for her blir det flere treningsturer sammen med Lilo. Det bor jo ganske mye folk på Rånåsfoss og Søndre Auli på grensen mellom Sørum og Nes kommuner, så terrenget var åpenbart mye benyttet til turbruk - men altså ikke av meg.

"Månebildet" er fra onsdagens tur...
 
På kryss og tvers... noe i de samme løypene...
 
Tre positive ting
Det ble en fin treningstime i Tandbergfjellet onsdag og to timer i går, og den andre positive opplevelsen var at magen/lysken nå var bedre enn på svært lenge. Den tredje positive opplevelsen var å ha med Lilo på tur, det er nesten et halvt år siden våre mange turer i Fenstadmarka - og jeg lover deg Lilo; det blir mange turer også i Tandbergfjellet mens "pappa" er på kveldsjobb.

Travle dager, Romerike 6-timers neste
Det har vært travle dager i tillegg til jobben, ikke minst med forberedelser til torsdagens sameiemøte på Vormsund Brygge der jeg er styreleder. I dag har mye av tiden gått med til løpende oppfølging på kondis.no fra VM 100 km i Belves Frankrike, og om en uke er det klart for Romerike 6-timers. Før 6-timersløpet tar jeg et par fridager, så jeg kommer nok i mål med det også.

Nei, jeg så ikke ulven som tidligere i uka var observert i området...

Ingen kommentarer: