søndag 1. august 2010

Bestefar på sykkeltur


Barnebarna måtte holde seg i ro mens bestefar var på besøk, hehe. Maja skal forresten begynne på Skarnes vgs (musikk, dans, drama) om et par uker - og da blir hun boende mye her hos bestefar og Else i tiden framover.

Tidligere i ferien sa jeg til datter Tone at jeg skulle sykle en tur ”gjennom skauen” fra Fenstad til Vestmarka for å hilse på henne og barnebarna. Det betyr 120 kilometer hvorav 80 kilometer grusvei, til dels veldig kupert. Etter fredagens sykkeltur i mye av samme trasé angret jeg på skrytet!

Men…. Hvem er feig? Ikke jeg !
Etter en ny test av hælen på mølla (halvtime løping uten smerter for tredje dag på rad) pakket jeg sekken og steg opp på hjulhesten min. Sliten var jeg allerede før jeg startet, og ekstra sliten var jeg allerede etter en times sykling i mest motvind. Det går jo også betydelig saktere på terrengsykkelen enn med racer'n - og resultatet er at jeg i blant prøver å kompensere med å trå hardere.

GRADVIS LETTERE
Etter hvert gikk det gradvis lettere. Med unntak av ”dreperbakken” opp fra Bjørknes etter 40 kilometers sykling, var det en helt grei tur gjennom skauen og ankomst på Nymoen i Vestmarka etter 3.13 på hjulhesten. Der hos datter, samboer og barnebarn ble jeg traktert med kaffe, vafler og rundstykker – og halvannen time senere var jeg klar for tilbaketuren. En tilbaketur som startet med at jeg nesten tryna på vei opp på sykkel’n. Ingen klikkpedalekspert ennå, nei !

FRA EKORN VIA ELG TIL BJØRN
På forrige tur møtte jeg bare et ynkelig ekorn. Denne gangen kom skogens konge luntende over veien bare 20 meter foran meg – før den i imponerende klyv forsvant oppover ei li. Neste gang vil jeg se bamse… det er faktisk mulighet for det i de dype skogene mellom Årnes og Vestmarka/Skotterud. Jeg opplevde også 4 storfugl (tiur?) som fløy opp fra grøfta bare 1 meter fra meg… På den delen av turen som gikk på privat bomvei mellom Bjørknes og Børli møtte jeg ikke annet enn dyr hverken på bortover- eller tilbaketur.

WOW… DOPING?
Tilbaketuren gikk veldig bra. Jeg er ikke vant til så lange sykkelturer, og ble veldig tung i låra. Men… for øvrig ble jeg bare mer og mer opplagt, og farten ble skrudd opp. Sleit også nå over åsen mot Bjørknes, men ellers gikk tilbaketuren som en drøm. 2.54 tilbake mot 3.13 bortover.
Det samme scenariet skjedde på fredagens tur, og dette er de to første testturene med WinForce ”Carbo Basic Plus” sportdrikk med elektrolytter. Jeg har fått vareprøver av en god kjenning som importerer dette, og nå lurer jeg på om dette er doping eller bare veldig mye mer effektivt enn de søte sportdrikkene jeg tidligere har sverget til. At gel’en til WinForce (tok bare én på tilbaketuren i dag) er det reneste godteriet er heller ikke noe minus. Det blir spennende å se om dette var tilfeldigheter eller om jeg nå har funnet min ”drømmedrikk” (og drømmegel).

MER LØPING
De fem dagene jeg har trent denne uka ble det 330 km på terrengsykkelen og 15 km løp på mølla. Dermed er jeg skikkelig i gang igjen. Nå blir det spennende å se hvordan det går med gradvis mer løping igjen.


Samme rute begge veier. For ukjente viser jeg hvor i verden dette er...


Første og siste 20 km er asfalt, resten er grusveier av ulik standard. 20 km/t i snitt med terrengsykkelen er jeg fornøyd med på en slik tur. Over den tøffeste åsen er veien også dårligst.

5 kommentarer:

Stifinneren sa...

Fin blogg du har. Jeg har vært fast leser en tid. Endelig har jeg også fått min egen blogg. Den handler om livsglede, herunder også trening og friluftsliv. Du finner den her.
http://motlivsglede.blogspot.com/

Gammel'n sa...

Takk, det var hyggelig å høre. Jeg skal se på bloggen din i morgen... morsomt å følge med på andre blogger selv om man ikke kjenner hverandre personlig.

BGL sa...

Ja det var jammen en lang sykkeltur. Har kjørt bil over der noen ganger. Jeg har vokst opp på Vestmarka, ca 2 km fra Nymoen, hvis det er Nymoen på Jerpset du mener.

BGL sa...

Ser at min identitet ikke kommer fram etter at jeg postet mitt innlegg. Jeg har en blogg om slektsforsking: http://slektsforskning.wordpress.com/

Bjørn Gunnar Lindalen

Gammel'n sa...

Hei Bjørn Gunnar
Ja, datter og barnebarn bor på Nymoen mellom Knutbru og Mobekk - litt NV for Jerpsettjenn.
Hun bodde lenge på Ingelsrud speidersenter før hun flyttet til Nymoen.
Min far og bestefedre var forøvrig også Eidskoginginger.

For 30 år siden drev også jeg med slektsforskning noen år, men etter jhvert tok idrettsarbeid det meste av fritiden...