lørdag 16. januar 2010

Tone's store Vinterkaruselldag

Far og datter foreviget av Bjørn etter målgang på det fjerde og siste løpet.

Fire konkurranser på en dag er ikke vanlig kost, selv for en ultraløper. Det var dagens meny for Tone og pappa (meg altså). Riktignok var tre av konkurransene uten andre konkurrenter til stede siden disse arrangeres på andre dager, men løypene var de samme og klokka gikk.

Tone skal snart på 2 måneders studier/praksis (mentalsykehus) i Indonesia, og hadde bare én mulighet til å få fullført årets Vinterkarusell; Det var å løpe på annen dag enn de oppsatte og få dette godkjent som fullført løp.

Gammel'n satte opp en tidsplan og dattera aksepterte oppsettet. Planen var å starte på Bjørkelangen kl 10:00 og avslutte fjerde "konkurransen" i dagens ordinære Vinterkaruselløp på Fetsund kl 15:30. Vi startet litt før skjema - og var i mål litt før skjema, altså bra planlagt og bra gjennomført.

Snart ferdig med 9-kilometeren på Bjørkelangen... fin start i bilfritt miljø.

Her er Tone halvveis i Bingenrunden på Sørum

Kartet viser de fire løpsstedene og transportetappene mellom dem som gikk pr bil.

Det var en tøff utfordring for Tone, men skvetten av seg er'a ikke - og i "sitt tempo" gikk det jevnt og greit i alle fall de første 20 kilometerne. Mot slutten på Fetsund gikk det tyngre, men det er helt godkjent....

Nest siste bakken, det går tungt nå, men det er helt greit...

Løpstidene:
1.06.14 Bjørkelangen 8.6 km
27.15 Årnes 3.1 km
42.18 Sørum 5 km
1.31.10 Fetsund 9.3 km
3.46.57 Totalt (halvmaratonpassering 2.51.33)

Ellers er det utrolig hvor mye man rekker å prate om på en slik tur - og ikke bare far/datter preiking. Det var på alle måter en hyggelig dag i fint vintervær (4-5 kuldegrader), så nå gjelder det bare at arrangøren godkjenner alle løpene.

Vakker vinter... her fra Sørum.

Flere bilder på Picasa:
...klikk på bildet nedenfor...
Tone's store Vinterkaruselldag

Video fra målgang og like etterpå
kamera: Bjørn Hytjanstorp

3 kommentarer:

Bjørn Hytjanstorp sa...

Meget, meget imponerende! Og ikke minst et gøyalt påfunn. Skikkelig kreativt!

Marit sa...

Moro. Alle karuselløpene på samme dag - Romerike ultraintervall 2010?

Gammel'n sa...

Ja, det er mer enn en sprø tanke. Jeg har allerede bestemt meg for et slikt stunt neste år.
Det blir totalt 79 kilometer, og kan bli et fantastisk fint ultrastunt - men kanskje ikke som offisiell konkurranse (derimot tellende til premie for fullført vinterkarusell).

Et raskt overslag viser at start ved midnatt muligjør ordinær deltagelse i det 10. og siste av løpene (lørdag 14:30) - men det hadde antagelig vært greiest å velge søndag med mindre trafikk.