lørdag 23. januar 2010

Jaggu ble jeg sliten !!

Etter at den verste kuldeperioden ga seg har det blitt mange skiturer. Etter forrige søndags heldagstur i Østmarka har det blitt 14 km hver kveld (med hodelykt) på jordene i Fenstad, og i dag ble det 47 kilometer i Fenstadterrenget. Dermed har jeg rundet 400 kilometer så langt denne vinteren (87 av dem i desember).

De siste kveldene har det vært noe trått føre på grunn av nysnø, men i dag var det virkelig tungt. Det fine var at det var helt nykjørte løyper (scooterprepping), men det dumme var at det var veldig løst slik at jeg som dagens første løper fikk det mer enn jækla trått.

Nesten som på fjellet...

Vinteridyll... bare sola mangler!

Det var i praksis helt umulig å stake, og kun en kort periode etter at jeg tok igjen og passerte løypekjørerne var det sånn noenlunde glid. Når jeg litt etterpå tok en matpause var jeg bak kjørerne i nye løse spor nok en gang.

"Trikkeskinner" - flott men løst og trått !

Jeg er kjempeglad for at løypene kjøres opp av frivillige, men jeg har heller ikke noe i mot litt fastere spor slik det blir når flere har gått i løypene. Uansett gir ikke disse scooterløypene det samme stavfestet som i maskinpreparerte løyper - men dermed blir det i alle fall tøff trening.
Før neste skitur bør jeg nok også glide skia på nytt... har på kaldglidern jeg la på i romjula fortsatt (som jeg altså har gått 350 kilometer på).

Scooter-kara

I dag var jeg litt råtten allerede fra start av tidlig på morgenen (mindre enn 12 timer etter turen i går kveld)... og etter 3 timer var jeg helt vissen i armer og skuldre - og all diagonalgangen hadde også tatt på bena. Det ble årets første "sprekk"...og lavgir den siste drøye timen.

Det var ikke så veldig mye folk på ski i dag, og de jeg møtte gikk i løypene nærmest skianlegget. Hadde en hyggelig prat med brødrene Tor og Bernt Johan som var ute og trente til neste helgs Marcialonga, og også med løypekjørerne.

Bra det er klopp over utløpet til Kampåa

Ingen kommentarer: