mandag 7. oktober 2013

Tomrom fylt med 2014-planer

Blåbærlyng i høstmodus i Tesiåsen...
 
Nordmarka Ultra Challenge 28.september avsluttet ultraløpssesongen.... og et slagt tomrom oppsto. Det tok noen dager å komme i skikkelig treningsmodus igjen - det var jo ingen konkurranser å trene seg opp mot*. To hviledager og to sykkeldager ble fulgt opp av fire korte løpsøkter de neste fem dagene. Dermed er jeg i gang igjen.....

Tomrommet ble blant annet fylt opp med å melde meg på noen løp...og den foreløpige terminlista mi for 2014 ser da slik ut (mange norske løp kommer i tillegg):

22.02. Thy Trail Marathon 42 km, Klitmøller DK
26.04. Hoka Highland Fling 85 km, Milngavie UK
14.06. UltraBirken 62 km, Lillehammer N
23.08. UltraVasan 90km, Mora S
27.09. Molsruten 58 km, Ebeltoft DK

Spesielt Skottlandturen gleder jeg meg til, der blir vi 30 løpere fra klubben. Begge Danmarksturene blir kombinert med "familietur" med madammen. UltraVasan blir spesiell - i traséen der jeg har syklet en gang og gått på ski 13 ganger. Thy, Hoka og Vasan er allerede fullbooket, så jeg måtte bare være tidlig ute,

Plutselig ble det morsomt å trene igjen, det er noen gulrøtter (les; konkurranser) der framme. Høstværet er som sommerværet - helt supert. For første gang siden jeg ble skadet for fire år siden har jeg klart fire løpsøkter på fem dager. Ingen lange turer, 45-60 min, men likevel veldig oppmuntrende. Jeg fortsetter å løpe korte turer inntil bekkensmertene evt. kommer tilbake. Førstkommende helg blir det to lengre turer, på klubbsamling i Trysil.

*Joda, jeg skal løpe Jessheim Vintermaraton (NM maraton), men det tar jeg bare som en treningstur.


På dagens treningstur løp jeg opp det som blir "Olavrunden" i Tesiåsen. Jeg tok det pent og rolig, og jogget opp alle motbakkene (når klarte jeg det på en treningstur sist?... fire år siden!) - og målte runden med GPS til 8,33 km utelukkende på sti, 113 høydemeter og første registrerte tid 56:14. Prøver vel å teste meg her om ikke så lenge (?).

5 kommentarer:

Jannicke sa...

Jaså, Olav.

Ser vi deg ikke på startstreken i NUC neste år? :-)

Lykke til med trening og kommende konkurranser.

Jannicke

LL sa...

Det är inspirerande att anmäla sig till lopp. Själv tror jag inte att jag skulle kunna träna alls om jag inte hade tävlingar inplanerade!

Fast jag hade ju hoppats på att få se dig på Loxodonta Borlänge Ultra till våren men jag ser att det inte ingår i din tävlingsplanering! :-(

Gammel'n sa...

Hei Jannicke
Dersom jeg løper i Ebeltoft blir det ingen NUC... men denne Danmarksturen avhenger av om det klaffer med tur sammen med madammen. Dette er jo det evige dilemmaet - og når jeg vil være med på ALT, er jeg slik skrudd sammen at jeg ofte velger noe nytt og ikke låser meg til faste ting hvert år. Spesielt nå som jeg er så gammel og gjerne vil ha med flest mulig ulike løp før jeg legger unn ultraløpsårene.

Blir det ingen Danmarkstur blir det NUC.... uansett blir det treningstur i traseen.

Gammel'n sa...

Hei Laila
Loxodonta (for et navn!!) er absolutt aktuelt, men det forutsetter at jeg får trent normalt igjen, dvs i mer enn joggefart. Så lenge jeg får smerter ved hurtig løping er ikke maraton og timesløp (og asfaltultra) veldig aktuelt - men jeg er i stadig bedring.

6-timersløpet i Borlänge er på lista mi over aktuelle løp, men det blir et valg mellom dette og Ursvik Ultra uken etter (begge????)

LL sa...

Haha! Jag håller på Borlänge Olav!