mandag 21. oktober 2013

Husk nøkkel - eller løp deg varm

Lønnebladidyll ved Ullershov i dag...

Det er ikke nødvendigvis "helt all right" å komme hjem etter en totimers løpetur bare for å oppdage at ingen er hjemme og at du hverken hadde med nøkler eller mobiltelefon. Du er svett, det er en eneste varmegrad ute, og du aner ikke når madammen kommer hjem.

Hva gjør man da? Jeg valgte å løpe ut igjen - en grei måte å holde varmen på - og gamblet på at sånn ca halvannen time skulle holde. Det hadde holdt med 10 minutter, men det var jeg lykkelig uvitende om. Det er ikke ofte jeg ikke har med nøkler og mobiltelefon, men fotoapparatet glemmer jeg aldri - noe er liksom viktigere enn andre ting for en gammel blogger.


Turen med Gunnar "Trailrunner"
Dagens treningstur var Tesiåsen på kryss og tvers sammen med Gunnar... en fin rolig tur på stiene i "1000-meterskogen" på andre siden av elva. Jeg var spent på formen etter 5-timersturen to dager tidligere, men bena var helt OK de... bare litt vonde vrister etter lett vrikking lørdag. To timer (1:53) går fort når man har mye å skravle om... og terrenget er fint. Til høst å være er det jo knallfint  og tørt i terrenget nå.

Med litt juks kom vi på samme bildet - ved gapahuken på toppen av Tesiåsen.


Det nærmer seg vinter.... det var is på vannputtene i Tesiåsen.

Tesiåsen på kryss og tvers.

Gunnar svippet meg den korte biten fra "kølamo'n" tilbake til Vormsund Brygge, og fornøyd tuslet jeg inn i parkeringskjelleren bare for å oppdage at det var en bil for lite der inne. Pokker.... Else hadde sagt noe om legebesøk, eller var det frisør, eller var det fotpleie? Jeg lytter ikke godt når hun sier hva og hvor og når hun skal på et-eller-annet, så jeg visste ikke mer enn at hun i alle fall var hjemme før middag... Allright da.... så tar jeg en løpetur til!


Bonusturen
Bonusturen ble via golfbanen og "1000-meterskogen" (Arnestad) på denne siden av elva - ut til Nes kirkeruiner på Ullershov der Vorma og Glomma møtes, og nesten samme vei tilbake. Med litt tunge ben - litt mer sulten - og aller mest lattermild over nøkkeltabben fikk jeg en fin "fototur"  og hjemme var biler på plass, døra åpen og pizzaen klar.

Bonusturen...

Dagens totimerstur ble dermed totalt 3:15 og 27 km med 281 høydemeter og 90% på sti.

Flere bilder fra bonusturen:
Det var stille på golfbanen, bare noen gjenglemte baller, høstløv og litt sur trekk i det åpne landskapet. Jeg har kortere vei til golfbanen enn skogen, men venter med å konvertere fra løping til golf.

Idyll på golfbanen...

Ullershovvegen ut mot Nes kirkeruiner.

Lønneblader er fine selv når de er nesten visne...

Landlig idyll langs Ullershovvegen, det er fint å trene her.

Bakkete landskap med Glomma i bakgrunnen.

100 meter fra Norges mektigste elvemøte... på neset ovenfor der Glomma og Vorma møtes.

Nes kirkeruiner er et flott turmål.

Motiv fra kirkeruinene. 

Dette bakkete landskapet minner meg om Mols Bjerge på øst-Jylland. Om 11 måneder løper jeg ultraløp i Mols/Ebeltoftområdet.


Ullershov med Nes kirke i det fjerne.

Nes kirke fanget med zoom.

Kjøttbeist i massevis...

Nysjerrig eller?

Utslag hull 16, 2 min hjemmefra.

Ingen kommentarer: