søndag 14. juli 2013

Flytsone... endelig skadefri (?)


Tålmodigheten ser ut til å gi avkastning... For tredje gang på fire dager hadde jeg ei svært positiv løpeøkt i dag, i "Olavrunden II" i Fenstad der jeg slo bestetiden fra i fjor med over 7 minutter. Da jeg løp denne 14 -kilometeren (smale stier, noe over 300 høydemeter) på 1:40 tidlig i oktober i fjor var det klart beste løpeøkt på tre år.

I dag årsdebuterte jeg på 1:32:58 (6:38/km) i den nokså kuperte løypa, og meningen var å teste formen.


Farten var oppmuntrende, men at jeg nå har tålt tre turer på fire dager i hva som ville vært "konkurransefart" uten å kjenne bekken/lyskesmertene er enda mer positivt. Det var pusten som begrenset meg på turen i dag også, men jeg kjørte ikke helt maks da jeg så at jeg hele veien økte differansen til fjorårets passeringer.

Da tror jeg at jeg definerer meg som "skadefri" og planlegger den første intervalløkta mi på fire år senere denne uka. Starter vel forsiktig med motbakkeintervaller i terreng.

I går ble det 50 km på sykkelen i herlig sommervær, 2 timer og ett minutt på landeveien t/t Eidsvoll. Det satt nok litt i bena i dag, desto bedre at løpinga gikk så fint.
 
Senere i går var jeg i gromtante Ragnhilds 80-årslag på Lunner (mors yngste søster). Barnebarnet Mina har tatt bildet av turtelduene, tante og meg. Dette selskapet var årsak til at jeg ikke løp XREID, det får jeg i stedet gjøre til neste år.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Så bra at du endelig føler du er bra igjen da! Ingenting slår den følelsen aom når du føler at nå, nå er du "der" igjen". Eller, så godt som :)

Koselig bilde av dere to foressten :)

Gammel'n sa...

Ja, det har vært kjedelig bare å kunne jogge - ikke kunne ta i uten at det har medført smerter. Er ikke 100% bra, men bra nok til at jeg kan løpe fortere og trene tøffere igjen :-)

Så altså, blir du en gang langtidsskadet; ikke mist motet!

Einar Cyvin sa...

Takk Olav. Din optimisme hjelper.:-) Herlig å se at du er tilbake. Jeg gir ikke opp jeg heller !

Gammel'n sa...

Nei, dægger'n
Gi aldri opp. Det er etter slike perioder man virkelig forstår verdien av å være frisk og i god form!

Ellers var jo denne i ditt "lange og kjedelige" blogginnlegg morsom:
Sommeren 2011 var legebesøket og for en som så på seg selv som veltrent ultraløper var det et lite sjokk. Jeg hadde høyt blodtrykk, høyt kolesterol og høy BMI. Legen anbefalte fysisk aktivitet. Hørt på makan!

Vi så jo alle hva du fikk til de neste to årene... fantastisk med din travle hverdag. Pass på totalbelastninga når du igjen skal trene deg opp til supermann.