fredag 28. desember 2012

Litt for kaldt

Stemningsfullt på starten under Vinterkarusellen i går - der jeg valgte fotoapparat framfor løpesko.
 
Jeg har aldri opplevd problemer med å trene fordi det er for varmt, men med kulde er der definitivt annerledes. Ikke det at jeg misliker vinter og kulde, men jeg vil helst ha det varmere enn -10C for å trives på treningstur. Snakker vi løpskonkurranser vil jeg helst ikke ha kuldegrader i det hele tatt.

Jada, jeg er en gammel og skjør gubbe, men slik var det også den gangen jeg var ung og lovende (sub 50 år). Rolig trening i f.eks -10C er greit, men høy fart og konkurranser frister ikke... det blir for mye kald luft i skrotten - og jeg blir så steika trøtt resten av dagen.

I går vurderte jeg å løpe årets siste løp i Vinterkarusellen på Jessheim, men med -14,5C valgte jeg fotoapparat og kondis.no-reportasje, før jeg dro til Elixia like ved og løp min "solidaritetsvinterkarusell" i +25C (det er merkelig varmt i lokalene til Elixia... men så er det jaggu mange som trener på lavgir også).

Reportasjen på kondis.no: Marte og Vegard best i -14C

Det ble altså to korte økter i går, med 55 min skitur midt på dagen og 40 min på mølla på kvelden. Også i dag blir det to korte treningsøkter; 1:05 på ski i formiddag og en time eller mer på spinningsykkelen her hjemme senere i kveld.

Det eneste bildet jeg rakk på dagens tur, før batteriet sviktet i kulda.
 
Skituren i dag ble 10 min og 2 km lenger enn i går, dvs 11 kilometer på kaldt (-14C) trått føre på fjorårets smurning, på de eldste av tre skipar. Må vel snart få preppa og testet de helt nye skia jeg fikk av Madshus i fjor - etter på ha knekt de nykjøpte skia på Vasa'n i fjor.

To dager med litt for kaldt vær, men de neste dagene er det meldt 4-5 varmegrader og regn. Det er ikke lovende for skiføret, men det kan åpne for løpeturer i terrenget igjen (?).

1 kommentar:

Unknown sa...

Jeg syns det høres ut som et veldig fornuftig valg av deg, å stå over en så kald opplevelse :)
I tillegg til at kondis da får en vel skrevet reportasje fra deg ;)