lørdag 25. februar 2012

Klar for Öppet Spår fra Sälen til Mora


Med vårvær hele uka er det ikke mye som har minnet om forberedelser til 90 kilometer i Vasaspåret, men da har jeg i alle fall fått restituert trynet etter tirsdagens fall.

Jeg har også fått preppet skia (Madshus Nanosonic) med hjelp av G-Sport på Kløfta.... og allerede i går kveld la jeg på festesmurningen siden værprognosene har vært veldig stabile for søndagen.

Været ja... fra i dag er det bare minusgrader i løypa fra Sälen til Mora, og i morgen er det meldt 2-6 minus hele veien - noe som vel er nær perfekte forhold. 4 sekundmeter vind fra nordvest betyr en liten dytt midt i ryggen der vi beveger oss sørøstover!!

Værprognosen for Sälen:

Værprognosen for Mora:

Siste test på Mylla
Siden jeg reiser rett til start i Sälen til natten, uten mulighet for å prøve skia, tok jeg en morgentur til Mylla - det nærmeste stedet med kuldegrader og nykjørte spor. En drøy kilometer var nok til å finne ut at gli og feste virket OK. Deretter ble det 40 minutter først langs- og deretter over Mylla med gamleskia.

Det var enorm utfart fra Mylla i dag. Folk kom med tre skibusser, folk kom med tog/skyttelbuss og folk kom i egne biler eller ble kjørt opp av venner. Nesten alle med sekk, og så tidlig på dagen stort sett bare voksne folk. Jeg gjetter på at 95% skulle gå gjennom Marka til Sognsvann eller annen Oslodestinasjon. Da håper jeg de velger de stormaskinpreoppa løypene, for ellers er det meldt om knallharde løyper nærmest Oslo - slik det også var på isen over Mylla.

Målsetting: 6:30
Nå kl 17:30 er det 9 timer til avreise. Ole (junior) har nok en gang vært supersnill mot fatter'n og kjører meg til start i Sälen - og henter meg i Mora. Start 07:00 eller så fort jeg kommer fram til startstrek der chip'en leses av. Jeg reiser tidlig for å komme så langt fram i feltet som mulig, innslepp i startfeltet fra 06:00. Målsettingen i mitt 11.renn er 6:30... persen fra 1998 er 5:32:45 (Vasaloppet) og forrige renn i 2008 gikk på 6:57:07 (Öppet Spår).

2 kommentarer:

LL sa...

Lycka till Olav! Hoppas du får en bra dag!

Gammel'n sa...

Takk Laila, ut fra det siste blogginnlegget ditt ser det ut til å være mer vårlig i Borlängetraktene enn langs Vasaloppspåren...¨

Jeg er uansett glad for alt jeg får av skiføre, siden jeg ikke kan løpe - men det nærmer seg sykkelsesong.

Lykke til med løpssesongen, du og coachen!