torsdag 3. november 2011

Mimre mimre

Kvelden i dag ble i hovedsak brukt til to ting:

1. HILDRINGSTIMEN
Besøk på Lillestrøm Kinoteater der Sven Nordin spilte Erik Bye i "Hildringstimen". Det er ikke fritt for at det ble litt mimring tilbake til sjømannslivet... jeg reiste ut i 1966, samme året som Erik kom ut med "Munnspill under åpen himmel". Jeg har vel også alle bøkene Erik har skrevet... og har like gode minner fra disse som fra sangene hans og TV-innslagene.

2. VINTERMARATON 2012
Fullførte forhåndsinnbydelsen til Jessheim Vintermaraton 2012. Nei, det er ikke skrivefeil. Jeg er pådriver i et prosjekt for å revitalisere Vintermaraton fra og med neste år. Brosjyren for 2012-løpet skal deles ut på årets løp om to uker. I går la jeg ut en stor forhåndssak på kondis.no om årets løp - inklusive en del statistikk. Dermed ble det en del mimring av det også, over mange vonde opplevelser i et løp jeg aldri har fått det til å klaffe, og ikke minst da jeg var med i det aller første Jessheim Vintermaraton - i 1984.

NYHET PÅ KONDIS.NO OM VINTERMARATON 2011

"BEST I DET LANGE LØP"
Vintermaraton i -84 ble min ikke-planlagte maratondebut. Adm.dir Per Gunnar Askim i Xerox skulle i "all hemmelighet" prøve å løpe under 4 timer på maraton - og ønsket hjelp til dette. Dette var i en tid da Rank Xerox - som det het den gangen - sponset maratonlandslaget med Grete Waitz i spissen, og vi hadde i årevis en slogan som het "Best i det lange løp". Det ble en merkelig tur der praten stilnet i takt med at sjefen ble mer og mer sliten. Det gikk fryktelig sakte - over 5.30/km, og jeg løp delvis i grøfta for å få mer trening - og jeg frøs.

Rett etter passering halvmaraton ville ikke sjefen mer; han lå et par minutter etter jevnt skjema til 4 timer, men innså at han umulig kunne klare det.  Det ble noen minutter med forsøk på overtaling, til ingen nytte. Etter 2.08 fortsatte jeg sammen med en tredje kollega, og fullførte løpet på 3.31 - dvs en andre halvmaraton på 1.23 (løp som best på 1.17 samme året). Da vi kom i mål trodde arrangøren at vi hadde jukset, men vi ble reddet av mellomtiden som de den gang  tok midtveis i runden. Min egentlige debut var i London året etter på 2.52.


SYMFYSEN
I går var jeg på gjenvisitt hos Göran Skog på Hjelp24/NIMI. Hvordan sto det egentlig til med symfysen til Gammel'n? Akkurat det fikk jeg ikke noe fullgodt svar på, annet enn at jeg må regne med å kjenne irritasjon i lang tid, kanskje årevis. Men, det betyr ikke at jeg ikke kan komme i gang med løpinga igjen, jeg må bare lytte litt ekstra til kroppen.

Nå fikk jeg også en grei forklaring på dette med kalkbelegget som dannes rundt symfysen (brusk) pga betennelse. Dette er et belegg som ikke forsvinner og heller ikke skal fjernes. Dette har vært kroppens måte å beskytte seg på - og ligger rundt det meste av symfysen. Alt - eller det meste av betennelsen er antAgelig borte nå, men han satte likevel en ny kortisoninjeksjon for å være på den sikre siden. Den samme mr Skog skal også bestille MR for å forberede en grundigere sjekk av ryggen min....

Etter helgen kan jeg starte opp med løpetreningen igjen... det blir spennende å se om jeg raskt kan komme opp i daglig løping 30min+

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nå "mimret" du meg på at jeg ikke har meldt meg på Vintermaraton 2011. Gjøre det i kveld :§

Anne-Brit sa...

Høres bra ut at du kan begynne å løpe til mer. Så gjelder det å lytte til kroppen og ikke overbelaste den