tirsdag 21. juni 2011

Årets første konkurranse !

Gårsdagens Familiemesterskap i orientering var årets første konkurranse. Det var dessuten tidenes første konkurranse der jeg ikke løp ett eneste skritt - jeg GIKK!

Dette var det 35.året på rad med Familemesterskapet, et på samme tid veldig sosialt og uhøytidelig arrangement - og likevel med høy prestisjefaktor. Fastsettelse av handicap for å gi alle så like muligheter som mulig er en infløkt greie som avstedkommer en del diskusjoner - ikke minst etterpå med facit i hånd.

Søsknene Engen, dvs Reidun, Knut og meg, har vært med alle 35 årene, ellers har deltagelsen variert fra 5 til 11 løpere. I år var vi 11 deltagere; oss tre søsken, to ektefelle/samboer, 4 barn og 2 barnebarn. Det var med andre ord en god mix av hel- og halvinvalide, unge uerfarne og eldre erfarne løpere som stilte til start i øsende regnvær i Fetsund.

Nå bli ikke resultatet tellende denne gangen, vi må arrangere et nytt mesterskap 17.august. Arrangøren var utsatt for et uhell, slik at to poster var fjernet. Krusedullen ovenfor er GPS-trackingen av bevegelsene mine da jeg lette etter posten... og gjorde noen ekstra runder selv om jeg var 99,9% sikker på at jeg kom riktig første gangen. På dette tidspunktet var jeg først i løypa, siden jeg gående hadde tatt tatt igjen de fire ferskeste o-løperne som startet før meg (det hjelper ikke å bomme i orientering).


Jeg gikk så fort jeg klarte; opp skråninger, over søkkvåte myrer, på stier og grusveier - og merket ikke noe til bekkenplagene. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for ikke å løpe ett eneste skritt. 11 min/km var en del raskere fart enn jeg hadde regnet med - det inkluderer jo en hel del sommel i myra ved den forsvunne 3.posten. Det var morsomt å være med... selv om jeg ikke kunne matche broder'n på farten denne gangen.

Det klarnet opp såpass av vi grillet pølser og knott ved gapahuken ved Hvalstjern etter løpet. Jakkene er først og fremst for å holde knotten unna !

Hmmmm, det er noe som ikke stemmer:


Er det ikke bestepappaer som løfter barnebarna?
Nei, her er det Maja som løfter som bestefar.

...og Martin skulle ikke være dårligere enn storesøster.
Altså: Det er barnebarn som løfter bestefar !

Ingen kommentarer: