søndag 14. februar 2010

4 timers drømmetur i Østmarka

Stein på Skålsjøen i supervær og fine løyper...

Jeg har vært på mange fine skiturer med Stein Frode - både i Østmarka, Hemsedal, på Beitostølen, Gaustablikk osv... og dagens tur føyer seg inn blant de absolutt fineste. Utgangspunkt var Lindeberg der Stein bor - og målet var Vangen skistue i Østmarka.

Dette var faktisk årets første skitur sammen. Vi startet ved 9-tiden i skyet vær og minus 5, et tross alt flott skivær. Det var bra føre, god glid og flotte løyper enten vi valgte maskinkjørte, scooterkjørte eller upreppa løyper. Vi valge på store deler av turen scooterkjørte spor over vannene og i lettkupert terreng.

Bildet til høyre: Her er jeg framme ved Vangen...

For lokalkjente gikk turen fra Lindeberg over åsen mot Nuggerud, videre til Mariholtet, over Nord-Elvåga, Fingerholmyrene, Sør-Elvåga, Skytten, Paradisputten, Skjelbreia, Vangen. Rolig intensitet hele tiden, men bra framdrift på det flotte føret - og på Vangen lokket tradisjonelle kanelboller og skolebrød.

Det var tiltagende mer folk i løypene, og på hele tilbaketuren var sola kommet fram og skapte en eventyraktig stemning i Østmarka. Tilbaketuren fulgte Milorgløypa via Steinsjøen, Skålsjøen, Drettvann og Halssjøen. Etter Halssjøen var det noen mildt sagt friske utforkjøringer i retning Knuttjern. Videre mot Nuggerud fikk vi en ufrivillig sving etter et feil veivalg, og avslutningen fra Nuggerud tilbake mot Lindeberg bød på dagens hardeste og lengste motbakke.

Stein i fint driv på Eriksvann...

Fornøyd gutt...

Vi var på ski i 3.45, og hadde i tillegg 15 min på beina fra blokka der Stein bor til skiløypa. Skituren var vel på 40+ kilometer, med årsbeste glid, og sympatisk puls hele tiden unntatt i siste motbakken. Takk for en super tur, Stein Frode.

Dermed var jeg med god samvittighet klar for feiring av Valentines Day, morsdag og fastelaven samt vinter-OL på TV. Om 6 dager er det klart for Grenaderløpet på ski. Hælen var vond i dag, men blir det ikke verre er jeg klar på lørdag.

Ingen kommentarer: