søndag 22. april 2012

Med Romerike Ultraløperklubb på samling i Stavern

Sten Gunnar foran Anders, etter 2 timers løping langs Kyststien...i klubbens gule og svarte bunad.

Romerike Ultraløperklubb er nå inne i sitt 4.år, vi vokser litt hele tiden og er nå 37 medlemmer. Veldig lite i mange andre sammenhenger, men løperne i  gult og svart er den klart største grupperinga på norske ultraløp. Denne helgen hadde vi klubbsamling for første gang - i Stavern.

Motiv fra Fredriksvern Verft, ett av norges 10 nasjonale festningsverk. Politihøgskolen (hvor vi bodde) holder til i en annen del av det tidligere militære anlegget.

Vi var 11 deltagere på samlinga (+3 gjester på lørdagens langtur)... ikke så mange, men likevel nær 1/3 av medlemsmassen. Det ble en fin helg som startet med litt fredagstrim (sykkel eller løp 1 time+) for de som rakk til Stavern i tide. Noen hadde også lagt inn ei treningsøkt før avreise. Etter middagen på JKØ (Politihøhskolen) hvor vi bodde, fikk vi følge med Gunnar Trailrunner Fæhn på mange av hans eventyrløp i ørkener og fjell - to hyggelige timer med bilder og fortelling av en bereist ultraløper.

Tordenskjold venter på Raumarrikets fotsoldater...

Gul/svart klubb på kafébesøk på Det Gule galleriet...

Lørdag ble det en første treningsøkt før/etter frokost der noen løp og andre syklet, en hyggelig kafé og rusletur i Stavern, og etter lunch var det klart for helgens langtur langs Kyststien. Hjemmefra fikk vi meldinger om snø og kaldt vær. Vi hadde 8-10 grader og sol... og enda varmere de første timene av løpeturen.

Kyststien ønsker velkommen med svaberg, trapper, rullestein, strand, sti, kjerrevei... veldig variert - og stedvis veldig teknisk.

Å løpe kyststien betyr for en stor del at du kan glemme lange steg og raske kilometertider. Det er tildels veldig ulendt og kronglete, men kanonbra trening.

Kyststien er godt merket... men det er masse retningsforandringer - så det gjelder å følge med, spesielt på svabergene.

I tre ulike grupperinger fulgte vi den idylliske stien mellom Stavern og Nevlunghavn, 24 kilometer bortover, og  14-16 tilbake langs veien. Noen løp hele turen på 40 km, noen landet på 32-33 km og noen var fornøyd med Kyststiens 24 kilometer (som tidsmessig tilsvarte 35-40 km på veg).

Marit i hvitveisskogen. Venter på meg mens jeg tøyer ut kramper i begge lårene. Litt mer om min egen tur i neste blogginnlegg.

Erik, Knut og Anders var også tøffe nok til å bade i ca 5 graders vann etter løpeturen. Videoen etterlyses herved! På kvelden var det middag på legendariske Wassilioff Hotel, og en pubrunde innom Tordenskjold og Det Gule Galleriet. Samlinga ble for de fleste avsluttet søndag formiddag med løp- eller sykkeltur før lunch.

1 kommentar:

Frants sa...

Fin oppsummering fra en flott samling!