lørdag 27. august 2011

Årets andre konkurranse - Familiemesterskap i orientering utgave 35B

Det er ingen sensasjon at jeg har mange baller i lufta, og ganske så travle dager. Likevel er det ikke ofte det blir så ekstremt som de siste 10-12 dagene. Arrangement av Romerike 6-timers og jobb Kick Off  tok 100% av tiden i 7 dager... jeg er ennå ikke ajour etter de dagene - og trening er av de ting jeg har bortprioritert denne perioden. Dagens korte treningsøkt var den første på åtte dager!!!

35. Familiemesterskap 
Men altså, nå skulle jeg nevne Familiemesterskapet i orientering som fant sted i Fetsund 17.august. Dette er et viktig mesterskap i vår familie, både for de av oss som er aktive idrettsutøvere og de som trekker på seg o-antrekket denne ene gangen hvert år. Mesterskapet ble egentlig arrangert 20.juni - også da i Fetsund, men to manglende poster gjorde at løpet måtte annuleres og nytt berammes.

Slik gikk det i forrige forsøk:
Årets første konkurranse

Jeg er på ingen måte løpbar, og begge disse o-løpene har jeg tatt GÅENDE. Denne gangen var det regnvær, det var vått og delvis gjørmete og tungt underlag. Det var en fordel for hurtiggående meg - da fartforskjellen ble mindre, men det var så tungt at jeg fikk slite med magesmerter under konkurransen og dagene etterpå.

Ikke kan jeg løpe, og vanskelig er det å lese kartet når det er halvmørkt i skogen og regnet spruter på kartposen. Når jeg i tillegg "maser" av sted uten å ta meg til til å sjekke kartet skikkelig ble det to skikkelige bommer til tross for gåfart - og summasummarum en skrekkelig dårlig "løpstid".

Masete o-gåing
Over et tungt hogstfelt og deretter på gjørmestier tok jeg igjen og dro fra nevø Sverre med nesten 2 minutter fram til 3.post. Det var skikkelig kappgang i starten...så feiltolket jeg kartet og smalt på en 2 minutters bom, som er mye på ei minikort løype på drøye 2 kilometer i luftlinje. Litt etter gikk jeg på en enda større bom, da jeg krysset en sti på et svaberg - slik at jeg ikke så stien. Kursen var også feil, men stikrysset jeg kom til passet fint helt til ting ikke stemte lenger likevel, jeg hadde gjort en giga parallellfeil. Tapte over 4 minutter på den, hehe.

Både Ole og jeg hadde med GPS-klokke, og de to store bommene mine vises tydelig. Distansetillegget var på over 40% (1 km).

Det ble en totaltid på over 34 minutter i stedet for ca 27, og hadde bena vært løpbare burde jeg subbet rundt på 20 minutter. Nevø Hans Kristian vant både tidsmessig (for aller første gang) og inklusive handicap, jeg ble nummer 6 både tidsmessig og med handicap. Gøy var det uansett, og vi tre søsknene (Reidun, Knut, meg) har  deltatt samtlige 35 ganger. Det skal mer enn løpsforbud til, for å hindre oss i å være med her.

Resultatlista:

Ingen kommentarer: