søndag 14. august 2011

Løypa er klar til NM Ultraløp

I dag syklet jeg en svipptur tur/retur Fetsund for å sjekke arenaområdet og løypa til Romerike 6-timers / NM Ultraløp 2011. Det er seks dager til start - påmeldingen er rekordstor - og løpslederen har OK kontroll (?).

Ikke noe hadde endret seg siden i fjor, så arena og løypa fikk godkjent. Det som bekymrer meg mest med løypa er at den går delvis i trafikert vei - og det er mange innkjøringer til bolighus. Det gikk bra i fjor, og jeg håper det samme i år. Til neste år er det endelig klart for å ta i bruk drømmearenaen, det nye friidrettsanlegget på Jessheim - mer om det senere.

Motiv fra 6-timersløypa, omtrent midtveis i den 1989 meter lange runden.

106 km i høstvær
Været på dagens sykkeltur minnet mer om høst enn sommer. Det var grått og halvt om halvt med regnbyger og oppholdsvær. Men ikke verre temperatur enn at kort sykkelbukse fungerte OK.

For første gang fikk jeg bruk for sykkelverktøyet på en treningstur. Etter at kjedet hadde hoppet av tre ganger måtte jeg stramme opp litt, og noe senere kom jeg ikke løs fra den ene klikkpedalen fordi skofestet hadde løsnet.

Fortsatt er jeg ikke sterkere i tråkket enn at jeg hadde ønsket meg et lettere letteste gear. Slik det er nå er letteste gear tilpasset 15 km/t - litt for tungt til at jeg kommer opp de lengste (og bratte) bakkene uten å dra på meg litt melkesyre. På turer 100 km+ hadde det vært greiere med en lettere utveksling. De to tyngste gearene (40 km/t+) bruker jeg aldri - så dette bør la seg ordne greit.

Turen i dag, inkl. en liten omvei og en runde i 6-timersløypa ble 106 kilometer og ganske nøyaktig 25 km/t i snittfart, en grei treningsøkt.

1 kommentar:

K2 sa...

Banan ser idyllisk ut, hoppas att det passar i vårt tävlingsschema någon gång men tyvärr inte nästa år, då krockar det med UTMB.