søndag 13. mars 2011

På skitur fra Mylla med Jannicke

Jannicke i Sinnerdalen

Jannicke inviterte tidligere i høst de andre i Romerike Ultraløperklubb til en felles skitur fra Mylla til Sognsvann. Responsen uteble (ultraløpere løper året rundt - få av dem går noe særlig på ski om vinteren). Jeg har gått lite på ski i vinter, men takket ja til deler av turen - jeg hadde heller ikke tid til hele pakka med kjøring til Sognsvann - tog til Grua- ski til Sognsvann og kjøring hjem.

Det er kjekt med avtaler. Når mobilen vekka meg klokka 07:30 etter bare tre timers søvn hadde det letteste vært å knuse mobilen og sove videre. Men en avtale er en avtale, så klokka 10 var jeg på plass da toget gled inn på Grua stasjon med Jannicke og et stort antall andre skiløpere som åpenbart skulle gå tilbake til Oslo. Før det hadde jeg pakket tursekken, klargjort kartet, hurtigpreppa skia og krysset Romerikesslettene/Romeriksåsen med bil.

Turen gikk hovedsaklig på scooterkjørte løyper

Det var fint skivær, med skyet vær (litt solgløtt), -1C og vindstille. Vi valgte det aller meste av turen å følge scooterløypene i terrenget og over vannene - i stedet for "trikkeskinnene" på skogsveiene. Medregnet noen småstopp brukte vi 6 min/km de drøye 22 kilometerne vi gikk sammen. Det var helt grei turfart - men Jannicke bør få glidet skiene, det ble stor fartsforskjell i slake utforkjøringer. En hyggelig tur og en lang hyggelig prat ble det.

DNTs hytte "Sinnerdammen"

Sammen med Jannicke gikk turen over Mylla, Trantjern, Ølja og Tverrsjøen før vi forsatte sørover i Sinnerdalen, et kort stykke på Spålen og via Spålsetra til veien videre mot Sandungen. Rett før Sandungen tok vi løypa langs kraftlinja og fram til løypekrysset rett før Svarten.

Her rett ovenfor Svarten ble det en matbit, før Jannicke fortsatte videre mot Kikut og Sognsvann (ca 50 km og 5 timer) - mens jeg tok fatt på motbakkene opp til sørenden av Spålen og deretter inn på samme løypa vi hadde kommet. Det var kjekt å skli ned bakkene mot Svarten, men høydetapet måtte kompenseres, og da ble det desto tyngre med 20 minutter motbakke opp mot Spålen.
Spålen... 3 kilometer lang

For første gang i år gikk jeg i faste spor (selv om de bare var scooterkjørt), og dermed ble det mest staking med dobbelttak. Det gikk greit til ca 35 kilometer - da jeg passerte Tverrsjøstallen på tilbaketuren. Da ville ikke armene mer - og resten av turen ble det halvdelen diadonalgang og halvdelen skøyting. Alt i alt en fin tur på 42 kilometer - men det blir nok ikke mye mer skigåing i vinter. Muskelsmertene i magen sier fra hele tiden - så det er egentlig bare sykling jeg nå kan gjøre helt problemfritt.

Tverrsjøstallen - hvor Jevnaker IF har servering lørdager og søndager. Jeg var ikke innom nå, men i juni blir Tverrsjøstallen og Tverrsjøhytta arena for Kristins Runde. Da blir det flere dager på stallen.

Gammelnbilde lagt ut av Jannicke på Picasa

Ukens trening:
Ukens trening ble 10 timer og 10 minutter. I tillegg til dagens skitur; 6 dager med korte sykkeløkter, 3 av dem med en halvtimes styrkeøkt.

Ingen kommentarer: