søndag 9. september 2012

Familiemesterskap for 36.gang

I ÅR VAR LILLEBROR KNUT (53) ARRANGØR.
HER GRATULERER HAN GAMMEL'N MED 2.PLASS

En av årets viktigste idrettsbegivenheter er Familiemesterskapet i orientering, eller "Engenmesterskapet" som vi også har kalt det. For 36.år på rad var det o-løp med innlagt handicap ut fra forventet fart og o-kunnskap. Tre generasjoner og 10 mer utrente enn trente familiemedlemmer stilte fredag til start i åpent kjempelett terreng i furuskogen ved Morokulien.

MASSE FLOTT ÅPEN FURUMOTERRENG.
HER STEMPLER SVERRE PÅ SISTE POST.

Jeg var tredje raskest i løypa, men ble nummer to i konkurransen takket være hyggelig handicap (+17 minutter) - det siste takket være tre skadeår, men jaggu går det tregt også - dette var jo aldeles for kort. Løypa var 2,98 kilometer i luftlinje med 8 poste. Jeg hadde 2 minutter bom på posten etter der jeg tryna og knuste kompasset, men hanglet meg inn på 22:47 som var 4:12 bak lillebror og 52 sekunder bak niese Linda.

Inger ble tidenes første samiske Engenmester i orientering. Inger giftet seg med nevø Sverre tidligere i sommer, og løp sitt andre familiemesterskap og andre o-løp overhodet (og hadde selvsagt handicap deretter).  Det var helt greit at jeg ikke løp 54 sekunder raskere og slo Inger.


Det med tryninga var litt dumt, for kompasset med det store forstørrelsesglasset MÅ jeg bare ha for å klare å lese kartet mens jeg løper - så nå blir det en utgift på 500+ gitt. Ellers var det en hyggelig kveld helt på grensen, med tre generasjoner familiemedlemmer og pizza/kebab i Charlottenberg etterpå.

START OG MÅL VAR 50 METER FRA MOROKULIEN.
HELT PÅ GRENSEN MED ANDRE ORD.

BARNEBARNET MAJA BLE NR3 MED HANDICAP.
HUN VAR NOK LIKE OPPTATT AV LILO OG "AGILITYTRENING".

OG PLUTSELIG KOM DET HESTER SUSENDE...

2 kommentarer:

Unknown sa...

Så koselig med slike "løp" også, ikke bare vanlige "rett frem" løp :)

Gammel'n sa...

Ja, orientering er en veldig fin løpsform - så det, eller turorientering - kan anbefales som alternativ trening.

Men pass på, det er lett å bli bitt av basillen, orientering er veldig morsomt :-)

Ekstra moro med disse familiemesterskapene som tar utgangspunkt i far (som var med de første 22 årene) og hans tre barn... vi var alle fire aktive o-løpere.