onsdag 28. mars 2012

To timer med støl lårmuskulatur

Gammel'n i eventyrterrenget, foto tatt med selvutløser

Over to timer i svært kupert terreng på mandagen har gort noe med lårmuskulaturen, spesielt "bremsemusklene" på lårenes forside. Gangstilen var vaggende det meste av gårsdagen og før dagens joggetur... men det meste går seg til bare man har vært en stund i bevegelse. Det var ikke akkurat uventet at jeg skulle bli støl etter så lang tid uten løping, og deretter rett ut i "ekstremterreng".

Før stølheten slo inn før fullt rakk jeg i går en ny knallhard 40/20-intervall på sykkel (3x10 min) i fitnessenteret. Utover det har vi 2-3 daglige timer i sola - litt seighseeing med leiebilen, veldig MYE god mat og en og annen svingom de kveldene det er underholdning her.

STØLERE ENN STØL
Jeg var altså stølere enn støl da jeg i dag la ut på en ny 2-timers tur i det kuperte terrenget mellom Kiris og Kemer. Låra var vondere enn magen/bekken noen gang har vært, men stølheten er jo en "vennligsinnet" smerte, så den fikk bare plage meg så mye den ville.

Det er et begrenset terrengparti jeg løper i, men helt Ok til turer opp til 2-3 timer.

Joggeturen ble en ny herlig opptur for en som bare har syklet og gått på ski en evighet. På gunn av kuperinga ble det mye gåing, men snittpulsen var 146 for hele turen. Dagens tur ble 13 kilometer med 550 høydemeter - og noen steder enda mer ulendt terreng enn på mandagens tur. Det kjennes derimot ikke like bra ut når jeg løper på vei (2x700 meter mellom hotellet og terrengløypa)... så når jeg kommer hjem får jeg fortsette tilvenning med terrengløping i første omgang.

Litt sørlandspreg over denne "stien" her... (de som har løpt i kystterreng vet hva jeg mener).

Ulendt, men morsomt - men ingen topp kilometertider her!


Morsomme steinformasjoner - slikt erodert fjell er det over alt i disse områdene.

6 kommentarer:

LL sa...

Jag blir så himla glad för din skull när jag läser att du springer! :-D

Sen är det ju så att det är mycket roligare att springa i terrängen än på väg!

Frants sa...

Det er jo terrengløper du er, Olav! Herlig å kjenne på (det jeg bare kjenner som) KR-stølheten, tenker jeg?

Dette ser lovende ut, Gammel'n :-)

Anne-Brit sa...

Stølheten er vel bare herlig, så flott at du er i gang med løpingen! Men skynd deg langsomt nå, husk du må bygge opp løpeformen igjen!

Gammel'n sa...

Takk alle... terrengløping er herlig - så lenge man ikke blir skuffet over at det gir mindre kilometer i treningsdagboka, hehe.

Mindre støl i dag, men sliter litt med "Vasa"-lysken. Satser på en tredje langtur i morgen - og lørdag er det hjem til gamlelandet igjen.

LL sa...

Som ultralöpare brukar jag tänka att det är minuterna som räknas. Inte kilometer. :-D

Gammel'n sa...

Ja Laila, som tidligere o-løper har jeg alltid vært mest opptatt av treningstid - mer enn kilometer løpt.
Likevel skriver jeg ned både tid og kilometer i treningsnotatene mine, sidene ultraløpere flest bare "forstår" kilometer :-)