fredag 21. oktober 2011

LENGSTE LØPETUR PÅ 376 DAGER

11 kilometer på 68 minutter høres ut som en rolig oppvarmingstur for en ultraløper, men for denne ultraløperen her var det den lengste sammenhengende løpeturen siden 10.oktober i fjor - dvs på 376 dager.

Den gangen løp jeg Fredrikstadmarka Rundt med både bekkensmerter og akhillesspore - og endte opp som "nesten idrettsinvalid" etterpå, se omtale på bloggen:
"ILLE BRA" i Fredrikstadmarka Rundt

Nå, ett år og tre operasjoner senere, har jeg så vidt kommet i gang med korte joggeturer. De siste fem ukene har det dreid seg om 10 min jogg på mølla hver dag (unntak har vært 2x20 og 1x30 minutter). Bekkensmertene er der hele tiden, men ikke veldig vondt, så i dag bestemte jeg meg for å løpe til det gjorde skikkelig vondt. Det ble det ikke på de første 70 minuttene - så da avsluttet jeg dagens mølleøkt etter 11 kilometer.


VINTERKARUSELLEN
Akkurat det å jogge i en drøy time er helt problemfritt, så dersom etterpåsmertene ikke blir for store vil jeg nok legge inn en tilsvarende tur hver uke. I begeistringens rus meldte jeg meg på til Vinterkarusellen - der jeg nå planlegger å jogge flere av løpene bakest i feltet, med to målsetttinger:; fullføre - og ikke bli sist.

Forrige gang jeg løp Vinterkarusellen var på Årnes i februar 2008 (Bildet er fra Vinterkarusellen på Lørenskog november 2007 - etter fullført halvmaraton).

Har i går og i dag slitt med sår hals, så kanskje får jeg nå min første forkjølelse siden januar 2009. I så fall blir det nok bare 10 minutter joggeturer til jeg er kvitt forkjølelsen... Hvis jeg ikke blir forkjølet jogger jeg 5-kilometeren i Vinterkarusellen på Lørenskog om 8 dager.

4 kommentarer:

LL sa...

Men va skoj! Jag hoppas att du håller nu och kan springa som du vill snart igen!

Gammel'n sa...

Takk for det, Laila.

hehe, jeg er nok i overkant optimist - men slik foretrekker jeg å være. Jeg må nok antagelig ha en runde til med kortison hos svensken på NIMI, og kanskje også litt etterbehandling på hælen.

Velger likevel å jogge med i noen korte konkurranser for å være i løpsmiljøet, så får de lange turene og ultraløpene komme senere.

Jannicke sa...

Supert, Olav.

Jeg håper det fortsetter slik og at jeg ser deg på startstreken 29 sep på Grua i 2012. Jannicke

Gammel'n sa...

Ja, Jannicke. NUC er et løp jeg veldig gjerne vil ha med meg.

Drømmer om TEC100 i april, men det blir nok for tidlig. Kristins Runde kan også bli tidlig (og for travelt), men det nye UltraBirken og NUC har jeg som de mest realistiske alternativene i 2012.