lørdag 24. september 2011

Betinget optimist...

Hver dag denne uka har jeg jogget 10 minutter på mølla. Spenningen var ekstra stor første dagen; var bekkensmertene borte eller i alle fall så redusert at jeg kunne starte med korte joggeturer (?) Svaret er vel tja både for mandagen og de etterfølgende dagene.

Hvis jeg skal beskrive "smertene" eller irritasjonen i magen under disse kortkorte joggeturene etter en skala 1-10 der 1 er "kjenner ikkeno'" og 10 er "uaktuelt å løpe videre" vil jeg gi karakterene: 4-6-7-7-6-6. Altså såvidt løpbar, men ikke på noen måte bra. Noe mer hadde jeg vel heller ikke ventet. Etter helgen skal jeg konferere med Göran Skog om hvorden jeg skal tolke dette. Kanskje det blir ei kortisonsprøyte til rimelig snart...?

NY SYKKEL
I dag har jeg handlet ny terrengsykkel. Hadde egentlig tenkt å vente til våren, men det er jo nå det er gode tilbud. Finfine 40% på Foss Sport på Strømmen monner bra - og det ble en Hardrocx Helium Carbonium med hydrauliske bremser, XT utstyr, slangeløse dekk og vekt under 10 kilo.

Gleder meg til jomfruturen i morgen, som nok blir på blandet underlag for å gjøre meg litt kjent med sykkelen.
Forhåpentligvis blir det noen fine treningsturer å skrive om på bloggen utover høsten - kan jo ikke sutre om bekkenplagene mine (symfysitten) hele tiden... det får ta den tiden det trenger - men jeg er betinget optimist også med tanke på løpinga etter hvert.

KLAR FOR SYKLING I HØSTMØRKET
Det blir nok en hel del utesykling fram til snøen kommer. Jeg tror liksom ikke det blir så lange løpeturer på en stund ennå. Med ny og bedre sykkellykt, "blinkelamper" både foran og bak, refleksvest, refleksbånd rund leggene og alminnelig forsiktighet, skal det bli relativt trygt å sykle også etter mørkets frembrudd.

RULLE TIL RACER'N
Til innesyklinga kjøpte jeg en helt enkel rulle, beregnet til racer'n - som jeg nå har flyttet ned i treningsrommet. Jeg får mye mer naturlig tråkk og riktigere innstillinger med den enn den tidligere trimsykkelen, ikke minst kan jeg nå stå og tråkke på tunge utvekslinger, jeg kan bruke sykkelsko/klikkpedaler, og sittestillingen blir som ved sykling ute.


Kveldens testsykling ga meg en liten utfordring ved at TV'n er veggmontert tilpasset sittestiilingen på den gamle sykkelen der jeg satt mye mer oppreist - så nå må jeg enten strekke hals (slitsomt i lengden), flytte veggfestet (mest sannsynlig) eller høre på radio (radio?). En negativ overraskelse var støyen fra rulla. Det blir bedre med "rulledekket" jeg skal sette på etter helgen, men den avgir betydelig mer støy enn den nesten lydløse trimsykkelen jeg har brukt til nå. Duringa fra rulla hørtes opp i stua som om det var en bil som gikk på tomgang utafor (madammens beskrivelse av ulyden).

Treningsmessig har det vært en ganske slapp uke, men med 3 timers sykling i morgen ender jeg på 200 kilometer i tillegg til 7x2 km møllejogg og to halvtimer styrketrening.

JESSHEIM FRIIDRETTSSTADION
Den mest interessante turen denne uka var gårsdagens runde på Jessheim - der jeg syklet to runder i det jeg håper skal bli den nye løypa til Jessheim Vintermaraton fra 2012. Runder på akkurat en kvart maraton i sentrumsnære omgivelser - likevel lettløpt og med start/runding og mål på den nye friidrettsstadion som nå snart er ferdig.


Gårsdagens foto fra Jessheim Friidrettsstadion - et imponerende friidrettsanlegg ved siden av den nye fotballarenaen og Gystadmarka skole. De to idrettsanleggene - som snart er klare - får felles garderober, og ved siden av kommer det senere både ishall og svømmeanlegg. Rett ut fra anleggene er det turveier rett ut i skogen mot Brennifjellet og Algarheim.

1 kommentar:

Anne-Brit sa...

Bjarne hilser og sier: "Det er godt å høre at vekten på din sykkel begynner å nærme seg vekten på den jeg har! Er påmeldt CykelVasan og det blir nok litt av et race!"