fredag 16. september 2011

Sommeren er visst slutt (?)

Ole's månebilde fra i går (fargemanipulert) ... kjekt med fullmåne når man sykler i mørket uten lykt.

Det var fint vær i går (i dag også), sol og nesten skyfri himmel. Etter middag syklet jeg til Nannestad for å ta bilder fra siste løpet i Langtrampen. Jeg hadde selvsagt kort sykkelshorts, og i sekken hadde jeg fotoapparat, 2 gel og 2 reflekser!! Der burde jeg også hatt langbukse, jakke, skotrekk og lykt.

Intuitivt tok jeg med refleksene, jeg hadde en følelse av at det kunne bli skumt før jeg var hjemme igjen. Det ble det da også, en hel time før jeg var hjemme. Det var skikkelig mørkt den siste halvtimen - og til overmål var temperaturen sunket til +5C. Det verste med sykling i mørket uten lykt er dels at møtende biler ødelegger nattsynet - som er dårlig nok som det er for en gammal krok - og at jeg for sent ser langsgående sprekker i asfalten. Jeg foretrekker derfor terrengsykkel foran racer'n under slike forhold.

Når jeg tidlig på tilbaketuren fra Nannestad forsto at jeg hadde bommet kraftig på når det ble mørkt, husket jeg med glede bildet Ole tok - og la ut på Facebook i går. Det var fullmåne - og når mørket kom omtrent ved Jessheim var faktisk månen til god hjelp.

NIGHTPRO AURORA PÅ TILBUD
Jaha, så er altså sommer og lyse dager over for i år -og for hver treningstur ute må jeg planlegge tidligere hjemkomst eller utruste meg med lys og reflekser. Jeg handlet en Nighpro Aurora Led sykkellykt med 100 lumens lysstyrke og 12 timers brukstid i dag - så nå kan mørket bare komme. Timingen var perfekt når Birksport.no poppet inn med nyhetsbrev i dag og lykta var satt ned fra 2.400 til 999, jatakk!

Klikk, klikk, klikk.... det ble noen tilleggsbestillinger når jeg først var inne, slik sett er internett både lettvint og farlig - og kredittkort med alt for høy kredittgrense stiller krav til magemål.

Nå blir det kanskje mindre sykling enn fryktet denne høsten. Om 6 dager skal jeg starte opp med forsiktig løpetrening igjen... og går det bra blir det gradvis mindre sykling og tilsvarende økt løpsmengde. Det gjør også at jeg utsetter kjøp av ny terrengsykkel - men bytte av trimsykkelen med ei rulle gjør jeg nok uansett. Sport på TV kombinert med sykling blir det helt sikkert mye av også etter at jeg er løpbar igjen.

Denne gangen var der Eliteinnslag i Langtrampen. Team United Bakeries har treningssamling i distriktet - med Thomas Asgaard i spissen. Dermed var både han og siste to års Vasaloppvinner, Jørgen Brink tilstede sammen med resten av elitelaget. På bildet ser vi Anders Myrland og Arne Post spurte om seieren, mens en mer avslappet Alsgaard følger 10 sekunder etter.

Sjøl fikk jeg en grei sykkeltur på 6 mil.

4 kommentarer:

Henrik Kvisgaard sa...

Liker at man får oppdateringer midt på natten!

Gammel'n sa...

hehe, det har lett for å bli slik. Bloggen har ikke pri 1 - hvor blir egentlig timene av?

Anne-Brit sa...

Imponerende sykkelinnsats! Du holder jammen koken!

Gammel'n sa...

Ja, Anne-Brit. Må jo gjøre noe for å holde kondisjonen vedlike. Det blir nok færre timer trening når jeg kommer i gang med løpinga igjen. Tror jeg prøver allerede i kveld - senest i morgen.