mandag 26. april 2010

Jaha.... sub 4 min/km var et hyggelig flash back

Neida, jeg skal ikke skryte på meg en langtur i sub 4 min/km... eller langintervall for den saks skyld. Det var bare noen små hyggelige ettminuttsdrag på mølla - 15 stk som de første gikk i 4.37 fart og med økende fart endte med 3.52/km på de to siste.

Det er da ikke så fryktelig mange år siden jeg var misfornøyd med 3.52/km som snittfart på halvmaraton (kremt, kremt; siste gang var visst da jeg var 47 år....). Men altså: Etter at jeg ble ultraløper i 2005 har det blitt stadig mindre fartstrening eller konkurranser på korte distanser (kortere enn maraton) - og i hele fjor så jeg nok ikke 3-tallet på ei eneste trening. Det aller meste var ultrajogging i 6 min/km.

Bildet fra St Olav Ultra i 2007 illustrerer godt hva slags løping jeg har bedrevet mest de siste årene. Langt og sakte. Bildet er tatt av Arne Brunes ved Stiklestad.

Nå krangler hælen, og jeg trener litt på impuls etter hælens dagsform. Både fredag og i dag ble det kortintervaller på mølle, og da oppdaget jeg til min store glede at jeg fortsatt kan løpe fortere enn 6 min/km, selv om jeg hadde begynt å tvile. Bortsett fra to halvmaratonløp i terreng har jeg ikke løpt kortere enn 30 km i konkurranse siden september 2008!

Det var jo litt gøy å øke farten da... så enten hælen blir slik eller sånn vil jeg nok variere treninga mer igjen, slik jeg gjorde i overgangen til ultraløpinga i 2005. Det betyr helt sikkert færre kilometer, men samtidig en del mengdebolker med ekstra mange kilometer over 3-4 dager.

Nå er det to dager til jeg skal få operasjonvurdert hælen på NIMI. Det blir vel litt bukken og havresekken når operasjonslegen (Odd Arne Daljord) skal anbefale operasjon eller ikke. Uansett skal det bli fint å høre hva han sier om behovet for operasjon og muligheten for å bli bra... og ikke minst hvor raskt jeg kan være i gang igjen.

5 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Det blir kjempe spennende tenker jeg! Hvis han anbefaler operasjon må jo det være det greieste for å slippe å hangle med denne plagen i uoverskuelig framtid!

Gammel'n sa...

Ja, jeg velger operasjon hvis han er helt klar på at det gir gode odds for å bli raskt bra. Samtidig har jeg hatt bra framgang nå, så er det litt tvilsomt kan det være at jeg bestiller operasjon noe fram i tid - med mulighet for avbestilling.

Men... jeg tror nok mest at det blir et inngrep. Har aldri sydd et eneste sting eller vært på sykehus annet enn på besøk - så dette blir jo "skummelt" :-)

Anne-Brit sa...

Skjønner godt at du er skeptisk! Bør nok være veldig gode odds for å bli så god som ny hadde jeg tenkt dersom jeg var i dine sko! Lykke til!

Unknown sa...

Ingen her i landet har operert så mange hæler som Daljord sier han selv. Du må jo regne med å lide litt. Er du heldig varer bedøvelsen til han har sydd det igjen. Du er vel vant til å lide litt. Hilsen en som har sydd litt både her og der.

Gammel'n sa...

JOda, jeg skal nok tåle litt smerte dersom det er hva som trengs. Det blir jo spennende å se når det kan bli snakk om operasjon. Jeg skal til utredning i morgen og er forberedt på alt fra å ta det på direkten til å måtte vente noen måneder på time.
Ja, jeg kjenner mange som har vært under kniven hos Daljord... gode referanser på han.