søndag 3. mai 2009

6 timer i 1.mai-tog* Hurum Rundt

*les; løpetur

Hvilken herlig dag: 20 varmegrader++ fra skyfri himmel. 6 timer på sightseeing Hurum Rundt, løpende sammen med UltraGeir og DanskeJohn (og MaratonOddvar på sykkel).

Etter 12-13 kilometer møtte vi på Peter Tubaas som var 57 km ut i sin 84 kilometerstur. Peter tok seg tid til en kort prat og et bilde av oss.

1.mai-parolen min om grusveier på turene med Geir ble bønnhørt umiddelbart (han ble vel nærvøs da jeg begynte å gaule om mer grus og sti allerede på vei ut fra boligfeltet på Sætre): Allerede tidlig på turen hadde vi en nesten timeslang avstikker langs kyststien - som var en blanding av grusvei, sti og strand - og ikke minst veldig kupert.

Oddvar måtte forsere både gjørmeveier og tynningshogst med seg og sykkelen på slutten av turen.

På slutten av turen skulle vi løpe noen kilometer på grusvei og sti igjen, men der var stien blitt en ekstremt gjørmete hogstvei med både tragiske (for skoa) og morsomme og slitsomme utfordringer - og nå var det syklist Oddvar som hadde det verst.

Vi så bare en eneste annen løper på turen vår. Etter 12-13 kilometer var det da virkelig Peter Tubaas vi så komme mot oss. Geir sa kjekt hvor langt vi hadde løpt og hvor lenge vi skulle holde på (50 km+) hvorpå Slemmestadgutten Peter viste fram GPS-klokka som sto på 57 km - med ennå 27 km igjen av turen. Pluselig følte vi oss ikke like tøffe lenger, men det gikk fort over....

Her er jeg sammen med Geir, fornøyd med at 50 kilometer er passert.

Det var kupert og varmt, men alle klarte seg problemfritt (nåja, forbehold for siste 4 km) på turen som etter hvert ble på 6 timer og 52.2 km. Sjøl sleit jeg med tunge ben de første 2 timene (pga den lange sykkelture to dager tidligere?), deretter var det helt greit. Det gikk mye ekstra tid både på kyststien og på slutten - og vi tok oss tid til mange små stopp underveis.

Den ene stoppen var etter ca 35 km da en bonde som kom på traktor bakfra på riksveien - et beist av en traktor - tydeligvis så på oss som floghavre i åkeren. Han svingte elegant over veien, rett mot oss og uten å stoppe var det ikke annet å gjøre for oss enn å hoppe unna. Det haglet med skjellsord og unevnelige fingre begge veier - og jeg trodde nesten Narvikmannen (Geir altså) skulle rive bonden ut av førerhuset og banke'n opp. Han besinnet seg motvillig, og ble med oss videre...

Sjøl fikk jeg også den utlovede 1.mai-isen, og ultrasyklist Oddvar serverte kaffe opptil flere ganger underveis. Takk for et fantastisk fint 1.maitog, partikamerater ! (ultraløpspartiet)

Geir har også skrevet om turen på bloggen sin - hvor det også er flere bilder: http://www.ultrafrykholm.com/2009/05/1-mai-feiret-hurum-rundt-extended.html

1 kommentar:

ultrafrykholm sa...

Takk for en fin tur, nå håper jeg du er forberedt til neste helgs strabaser med Erik.
Lykke til begge to.

Geir