lørdag 16. mai 2009

Blåsti og kranglete bein

Hele dag 2 av forrige helgs langtur fra Oslo til Fagernes var jeg plaget med smerter på utsiden av høyre kne, helt øverst på leggen. Valgte derfor å sykle på uka's tre første treningsturer, og i tillegg ble det tre hviledager på grunn av sein jobbing. I dag var det omsider klart for en løpetur igjen, 2 timer på myke stier (og en del myr og kratt) i Fenstadmarka.

Blåstiene er en flott avveksling fra vegløpinga, takk til de som opparbeider disse. At det er ganske gjengrodd en del steder er bare hva en må regne så langt vekk fra sivilisasjonen som her i Fenstad. Stiene og turen var altså helt topp, men benet mitt var jeg ikke like fornøyd med:

Merket litt irritasjon ganske tidlig på joggeturen, men etter 1,5 time ble det merkbart verre. Det gikk greit å løpe, men det var irriterende smerte i leggen/utsiden av kneet. Så fort jeg stoppet vart smerten borte - og det var ikke mulig å trykke for å provosere fram smerten. Jeg kjenner den utelukkende mens jeg løper.

Dagens løype tur/retur Fyrivangen gikk bl.a. forbi Grindervangen... som ikke lenger er så veldig beboelig.

Skal prøve litt egenbehandling med Eis-Gel, varmt vann, massasje de neste 3-4 dagene. Deretter får jeg eventuelt oppsøke naprapaten eller NIMI. Symptomene ligner på langdistansene, http://www.pasienthandboka.no/default.asp?mode=document&documentid=2719
men jeg mener smerten sitter for langt ned til å være dette.

Det er bare to uker til neste ultraløp (Drammen 50 km), men jeg har grunnlaget i orden, så det er viktigere å bli bra i benet enn å samle kilometer fram til da.


Det meste av treninga blir nok lagt til gromløypa mi rundt Ellingsjøen (bildet) de neste dagene dersom jeg er løpbar. Alternativt blir det sykkelturer.

1 kommentar:

Jon Harald Berge sa...

Dette høres veldig ut som løpekne. I såfall må du roe ned løpinga og tøye utsiden av lår og skinka. Men dette har du sikkert mye mer erfaring med enn meg. God bedring uansett. Kanskje vi sees i Drammen.