søndag 26. april 2009

To dager i Drammen...

"Den største Drammenspatrioten jeg har møtt på må være Olav! Det var som å løpe med et barn gjennom en fornøyelsespark...." skriver Geir på bloggen sin etter gårsdagens løpetur:

Her slapper jeg av i 10 sekunder på et av kunstverkene langs elvepromenaden - det var litt morgendis ut mot fjorden.

Joda, etter flere Drammensturer denne våren er jeg mer enn imponert over byens forvandling, og ikke minst hvordan man bygger opp strandpromenaden på begge sider av alva. Det er ikke bare en turvei klasket ut langs elva, det er gjennomgående arkitektonisk vakkert !! Når så Drammen i tillegg har herlige markaområder (som jeg har løpt mye i og likt meg i lenge før Drammen ble "Elvebyen").

Ettermiddagstur til Tverken
Denne helgen skulle jeg i redaksjonsutvalgsmøte i kondis.no på fredag og landsmøte i Kondis neste dag. Jeg passet da på å komme til Drammen tidlig nok til å rekke en fin langtur fredag ettermiddag. Denne gangen gikk turen vekk fra elva, oppover i åsen langs Thorvald Haugs vei (bygget i 1925, turvei/skiløype) til Stiboltkrysset, videre til Landfalltjern og inn til Tverken-hytta 450 m.o.h.

Det ble altså en skikkelig motbakketur, etterhvert på is/snøføre innenfor Landfallhytta - og ditto lett tilbaketur. Det vil si: Etter sist helgs 6-timersløp har jeg trent hver dag og var vel ikke spesielt lett i bena annå - da er også bratt utforløping litt vondt... Det ble en tur på 1,5 time.
Bildet av Tverkenhytta er fra Åssiden IFs hjemmeside. Nå var det halvveis barmark og halvveis snødekke der oppe.

Elvepromenadesightseeing
Lørdag morgen var det opp litt etter 6 for å rekke frokost 7 og løpetur med Geir 8. Jeg hadde tid til en 2-timerstur før landsmøtet startet. Det ble en flott tur på begge sider av elva langs promenadeveier og bortom diverse kunstneriske innslag - en tur som startet i sol og noen få varmegrader og sluttet i sol og mange flere varmegrader. Geir har beskrevet turen (20,5 km) på bloggen sin, se link lenger opp.
Her er Geir mot slutten av turen da vi er tilbake på nordsiden av elva. Broa i bakgrunnen er over til øya hvor Drammen Sportsfiskere har sin hytte.... vi var selvsagt der tidligere på turen.

Landsmøte på Rica Park Hotel
Landsmøtet i Kondis forløp uten kontroverser av noe slag. Marit Berg Bjerknes gikk av som presedent og ble erstattet av Tim Victor Bennett. Sjøl finn jeg tildelt ultraløpsutmerkelsen "Ultraløperen" for 1.000 løpte kilometer i ultraløpskonkurranser. Det tok meg drøyt 3 år å oppnå denne, men nå er målsettingen å klare statuetten for både 5.000 og 10.000 km før jeg må pensjonere meg som løper.

Ultrautmerkelsen hadde jeg jo bestilt så det var ingen overraskelse. Veldig overraskende var det derimot at jeg skulle få tildelt Kondis' høyeste utmerkelse; hederstegnet. Riktignok har jeg gjort mye for kondis.no og Kondis de siste 4-5 årene, men det ble også vektlagt hva jeg har lagt ned totalt for idretten de siste 30 årene. Man blir både glad og brydd over slik oppmerksomhet - og også litt stolt. Selv om jeg nå går ut av styret i Kondis forsetter jeg som før i kondis.no og i NFIFs ultraløpsutvalg.

Her har Bjørn Hytjanstorp tatt bilde av meg med medaljen og ultrautmerkelsen og med en klappende Marit i bakgrunnen (som også mottok hederstegnet).

Landsmøteløpet
Et pauseinnslag i landsmøtet er gjerne et eget Landsmøteløp. I år hadde jeg påtatt meg å arrangere dette, i en 5 km kontrollmålt løype nesten uten kupering. Løpet var åpent for alle, og i tillegg til 16 landsmøtedeltagere dukket det op 35 andre, slik at det var 51 løpere som halset ut fra starten på jakt etter syklisten (meg altså) som skulle vise veg... se bildet nedenfor og link til YouTube innslaget:

VM i stille sitting
Underholdningen på landsmøtet var det Linda Eide som sto for. Først løp hun Landsmøteløpets 5 km på imponerende 22,05 etter en raskere andre halvdel enn første halvdel. Deretter holdt hun, journalist og kjent fra Norgesglasset på NRK P1 og programmet Norsk attraksjon på NRK, et tankevekkende og humoristisk foredrag om VM i stille sitting.

På bildet har Bjørn Hytjanstorp tatt bilde av Linda og meg etter foredraget, og under den etterfølgende middagen fikk vi endra bedre tid til å bli litt kjent med hverandre. Linda synes det virker spennede med ultraløping, og gjennomførte sitt eget stunt i fjor da hun løp 117 km på ett døgn - etter at en halvmaraton hadde vært hennes til da lengste distanse.

Her har Bjørn tatt bilde av oss tre som fikk hederstegnet (nr 35-37 i organisasjonens 47 årige historie). Marit Berg Bjerknes og Rolf Bakken er de to andre.

1 kommentar:

May-Britt Hansen sa...

Kære Olav

Hjertelig tillykke med ultraudmærkelsen, som du har kæmpet dig til, og et endnu større tillykke med hæderstegnet, som man skal gøre sig fortjent til :-)

Mange hilsner fra Danmark, der har sommertemp. i denne tid ;-)
May-Britt