lørdag 11. april 2009

"Opplæring" i løypemåling

I dag ble det nok en Drammenstur i forbindelse med løpsarrangementer. Denne gangen for å kontrollmåle løypa til Påskemaraton om 2 dager og Landsmøteløpet 25.april. Autorisert løypemåler i Kondis, Asbjørn, var den som sto for målinga. Jeg var med som kjentmann og litt på opplæring...

Asbjørn bor forresten på Fjellhamar ca 150 meter fra der jeg vokste opp - men den gangen kjente jeg ikke "nesten-naboen" (3-4 år er stor aldersforskjell når du går på skolen).

Dagens omtale på kondis.no:
http://www.kondis.no/default/index.php?aid=81407&k=sjef%2Fforsiden&mid=

Selve målingen foregår altså med en sykkel hvor det i navet til forhjulet er montert et telleapparat som klikker fram et nytt tall ca 12 ganger pr meter. Asbjørn startet dagen med å synkronisere måleapparatet på en 400-meters oppmålt strekning i Lillestrøm. I Drammen var det dermed bare å finne riktig og korteste vei, og markere hvor de enkelte kilometerne var - og ikke minst justere løypa litt på slutten slik at det ble helt riktig lengde.

Joda, det er laks i Drammenselva, men dette er nok et oppskrytt eksemplar !

I det flotte påskeværet fikk jeg sett enda litt mer av elvepromenaden i Drammen, nå på Strømsøsiden - og det er nesten så man får lyst til å flytte hit til den tidligere "Harry-byen", nå "Elvebyen".

Nedenfor noen flere bilder fra dagens tur:

Ingen kommentarer: