lørdag 28. januar 2012

Fenstadrunden, ekstrem forvandling


Fenstadrunden er skirennet som aldri har blitt avlyst, det er også rennet der hele løypa på 28 kilometer har blitt scooterkjørt (med unntak for skianlegget ved start/mål). Men denne uka - like før rennet arrangeres for 20.gang - er deler av traséen utbedret, slik at man nå kan kjøre stor preppemaskin på 17 av de 28 kilometerne. Mildt sagt en ekstrem forvandling - det fikk jeg oppleve på dagens treningstur i løypene.Det er egentlig bare to kortere partier som hindrer at man kan kjøre preppemaskin hele runden... så kanskje om noen vintre...(?).

Neste lørdag stiller jeg nok en gang i Trimklassen, og målet er som vanlig å fullføre, få på tørt tøy, og rekke å klargjøre fotoapparatet før de raskeste gutta kommer til mål. Jeg trenger en times forsprang :-)
Se gjerne på: reportasjen jeg la ut på Kondis.no etter fjorårets renn.

Fortsatt forkjølet
Jeg har vært forkjølet og trent veldig lett hele uka... men etter at Tor Strand for et par dager siden sendte meg bilder fra "første tur med stor preppemaskin" i løypene til Fenstadrunden, måtte jeg bare ut for å sjekke dette. Det ble en rolig tur til/fra Fiskeløysa (løpets første 8 km)... 16 kilometer med snittfart hårfint over 5 min/km - ikke noe å bli svett av. 


Tor Strand sendte tidligere denne uka dette bildet fra jomfruturen med skianleggets preppemaskin ut i Fenstadrundens trasé. Vi ser Tor Arne Eggum i løypemaskinen og Rune Åslund på ski med hodelykt. To av ildsjelene som har bidratt til at Nes Skiarena her i Fenstad har blitt en kanonbra arena - der man blant annet arrangerte hovedrennet i fjor og Scandinavisk Cup forrige helg.


Fantastisk Gore windstopper antrekk
Jeg testet forresten Gore Mythos SOII windstopper antrekket jeg kjøpte av Geir på Løplabbet i Sandvika forrige uke. 3-lags treningsantrekk - kun truse og t-trøye under, helt fantastisk bevegelighet og helt greit i 3 kuldegrader. Et antrekk som virkelig kan anbefales, men det er DYRT. Dette blir helt sikkert "skidressen" jeg bruker i både Holmenkollen Skimaraton og Vasaloppet Öppet Spår.

Ingen Markatur denne helgen
Det var meningen jeg skulle vært på Xerox-julebord i går (BAR i Bygdøy allé), men på grunn av forkjølelsen sparte jeg med til dagens Markatur med Reidun. Men, Reidun ringte i går kveld og melde avbud fordi hun var blitt forkjølet... jaja - det ble dobbelt bom. Velgte derfor å ta det rolig i dag også, og i morgen velger jeg også Fenstadmarka i stedet for et tidkrevende opplegg med skibuss fra Sognsvann og ski tilbake fra Mylla.


Fenstadmarka sett fra Sjølyst-hytta mot Fiskeløysa. 


Det var også tidligere greie løyper på den delen av løypa som gikk på skogsbilvegene, men ikke så faste og flotte som nå. 

2 kommentarer:

LL sa...

Du! Det ser ju kanonfint ut i de där spåren! Till och med jag blir ju lite sugen på skidåkning! :-D

Gammel'n sa...

Ja, det er jo herlig å ha slike skiforhold på hjemmebane når man ikke får løpt.

Hvordan er det med snøforholdene på dine kanter... jeg skal jo gå Öppet Spår om 4 uker.