onsdag 5. mai 2010

Yndlingsballongmannen


Synne har nr 1059 på bildet mens gubben Jacob ses med nr 943.

"Bra Olav! Da får jeg følge av yndlingsballongmannen min i år også..."

Meldingen fikk jeg av Synne, en av de som slo følge med fartsholderen til 4:15 i sluttid i Oslo maraton i fjor. Den fartsholderen, eller ballongmannen, var altså meg. Og i år er yndlingsballongmannen tilbake, nå i 4:00 pulja.

Det var nemlig ikke bare Synne som syntes det var en trivelig tur. Sjøl hadde jeg en kjemefin sosial tur med opptil 20-30 andre løpere - i jevn fart til så vidt under 4:15 i sluttid, dvs 6 min/km. Dermed var det mer fristende med en tilsvarende oppgave i år, enn å slite for en eller annen tid rundt 3:30.

I går fikk jeg bekreftet at jeg har fått "tildelt" oppgaven. Det er forresten Kondis som organiserer fartsholderne i år, Stayer som organiserte dette i fjor eksisterer ikke mer.

Jeg gleder meg nesten mer til dette enn til en ordinær konkurranse !

3 kommentarer:

Anne-Brit sa...

Dette høres ut som et veldig bra tiltak! Må da være et supert tiltak spesielt for urutinerte maratonløpere?

AndersT sa...

Kanskje det hadde vært en ide for meg også? Jeg kommer jo rett fra ferie i Tunisia natt til søndag og er usikker på hvor fort jeg kan løpe. Men 3,15 hadde jo vært fint uansett...

Gammel'n sa...

Ja Anders, dette er både sosialt og veldig fin trening - og hjelp til mange som er usikre på farten.

Det er vel dristig å legge opp til 3:15 dersom du ikke er i sub 3:00 form... ser jo at du varierer mye i tider på løpene dine.

Jeg vil anbefale minimum 30 min svakere pulje enn antatt form... slik at man har bra med krefter til å kommunisere med medløperne og er 100% sikker på at det hele går problemfritt.