lørdag 12. februar 2011

Takk til løypekjørerne

Det er noen ildsjeler som sørger for at vi kan gå på ski i preparete løyper. Det er ingen selvfølge, tusen takk !

I de gode gamle dager, med brede ski og bambusstaver, var det kanskje OK å gå på skitur i løssnø uten at noen hadde kjørt opp løyper på forhånd. Men, slik jeg husker det var det ganske kavete.

Nå er det fine oppkjørte løyper nesten over alt, det er fint. Det som ikke er like fint er at vi har lett for å ta dette som en selvfølge. En ting er løyper i tett befolkede områder med mange brukere, en annen ting er løyper på landet - f.eks. her i Fenstad.

 Det er mer enn nok snø til å kjøre løyper over alt her i Fenstad...

På dagens to timers skitur møtte jeg én eneste skiløper i nykjørte (men løse) løyper. Det er først og fremst på søndagene det er trafikk i skiløypene. Likevel holder en del ildsjeler alle løypene åpne etter hvert eneste snøfall. Løypekjøreren jeg snakket med på dagens tur var like blid som sola skinte, og det selv om han måtte kjøre dobbelt opp. Først en tur for å pakke all nysnøen, deretter en ny tur med sporsetteren.

Vinter og sol er vakkert.

Det var nydelig vær på dagens skitur. Morgenens -22 grader var blitt til -12, det var knall sol fra skyfri himmel og vindstille. Det var helt nykjørte løyper, men som førstemann i løypene var det løst og svært trått !!! Både hælen og magen mislikte all diagonalgangen, men bare vent; i morra blir det masse mer av samme slaget på Skijegerturen i Østmarka. Det er meldt -20 fram til et stykke ut på formiddagen i morra, så Reidun og jeg har utsatt starten én time, til 08:00.

Ingen kommentarer: