søndag 15. mars 2009

6 dager til TEC 100 miles...

http://www.colibri.se/tec/index.html

Det er nå 6 dager igjen til TEC 100 miles, og jeg kunne nok helt klart hatt en bedre følelse så tett innpå Stockholmsturen. Kondisjonsmessig er det greit nok, og jeg har forsåvidt også fått trent som planlagt med 530 km på de 4 ukene før forrige uke. I forrige uke trente jeg lite for å kvitte meg med en plagsom tørrhoste. Denne uka har jeg løpt 80 km.... men jeg måtte avbryte gårsdagens 3-timerstur på Bislett etter bare 1.40.

Strekk
På ei sjelden intervalløkt sist mandag fikk jeg kjenning med en strekk i høyre lår etter 15 en-minutters drag på mølla (selv om farten var beskjedne 4.30/km). Det gikk greit å løpe rolig de neste dagene, men jeg merket strekken bak på høyre lår når jeg satt og jobbet.

Flott tur med UltraGeir og junior
Torsdag løp jeg en tur på drøyt 2 timer sammen med Geir og sønnen Are, se bloggen til Geir: http://www.ultrafrykholm.com/2009/03/20-km-i-sn-og-slaps-med-jr-og-gammeln.html
Selv på snøføre gikk det greit uten at jeg merket strekken.

Avbrutt treningsøkt
Men.... allerede etter en times tid under gårsdagens 3-timers ultratrening på Bislett merket jeg føling med strekken . I hyggelig selskap med mange andre var planen å løpe i ultrafart, men av en eller annen grunn valgte jeg å øke farten til ca 4.40/4.45 pr km en times tid ut i økta. Etter en stund merket jeg irritasjon i låret, men fortsatte likevel for å se om jeg kunne "løpe vekk" plagene, men etter en halvtime i maratonfart var det bare å gi seg - strekken var réell nok.

Hjælp, rekker jeg TEC100?
Dermed blir det noen dagers stress for å bli klar tilo TEC100. Der skal det jo bare jogges sakte, men likevel må jeg bli bedre i låret for at det skal være noen vits å reise bortover. Startet med å bearbeide litt med eget massasjeapparat i går og i dag + smøring med IceGel. Prøver deretter å få time til et par behandlinger hos naprapat. Kutter ut all trening til jeg er trygg på ikke å forverre strekken.

4 kommentarer:

ultrafrykholm sa...

Fart og gamle gubber.....??
"old farts" eller "farting old farts" derimot:-)

StenS sa...

En god dag til deg Olav
Vet ikke om jeg kan si meg enig med Frykholmen når han stiller seg spørrende til Fart og gamle gubber... Men farts, it may as well be old ones, with a certain amount of substance, skaffet han seg solide kunnskaper om i Brno ifjol.- Så den lar vi henge i luften...

Lykke til med dine TEC 100 miles og hils det samme til Gunnar F.

StenS

ultrafrykholm sa...

Du får ha lykke til, jeg er sikker på at du får deg en "fin reise". Det er ingen "sprint", men et løp som krever at du bruker hodet så lenge det virker:-)
Løp konservativt fra start!!! Håper dere får bra forhold, det blir uansett ikke så temperaturkontrollert og vindstille som i Brno:-))

Lykke til!

Gammel'n sa...

Takk gutter.
Jeg tror dette skal gå bra.
Har holdt meg unna trening to dager, var hos Naprapat i går og jogget forsiktig 20 min på mølla i dag (kjente ikke noe).

Det fine med dette er at jeg nå 100% sikkert kommer til å åpne forsiktig :-)