søndag 18. juli 2010

Sommer i LofotenVærmeldingen var ikke alt for lovende før avreise til Lofoten. Det stemte dårlig med den fantastiske sommerdagen vi hadde i går - på turen vår fra Bodø via Bognes-Lødingen til Ørsvågvær i nærheten av Kabelvåg. Det var strålende sol og temperaturen varierte mellom 22 og 26 grader, med andre ord en fantastisk introduksjon til Lofoten.

Etter en snau times kjøring ble det et hyggelig avbrekk i Fauske. Der møtte vi Erik Nossum som er 1000 kilometer fra Nordkapp på sitt løpseventyr til Lindesnes, og kona Tove som er support i denne perioden. Se eget blogginnlegg om dette.

På veien nordover mot fergestedet Bognes - der vi skulle ta ferge over til Lødingen - var det fristende å gi på litt ekstra gass, og kanskje foreta et par ekstra forbikjøringer på slutten. Jeg lot det være, og det gikk som det måtte gå; ferge la fra kai i det vi kom over siste bakketoppen.

Været var som nevnt strålende, og turen fra Lødingen i Ofoten til Ørsvågvær i Lofoten var en tur gjennom Norge på noe av sitt vakreste.

Hotellet vi hadde booket inn på visste vi ingen ting om, og begeistringen var mildt sagt stor da vi fikk et rom med den flotteste utsikt du kan tenke deg over hav og "alper". Restauranten og hvalbiffen holdt samme standard... hvilken start på Lofotenoppholdet.


Båter, fjord og fjell møter oss over alt...


"Lofotalper"...sett fra Austnesfjorden.


Denne blide fyren fant vi i en fjellskråning... med dagens varme er nok mye borte i morra...


Vi nærmer oss Svolvær... kommentarer overflødig.


Litt av utsikten fra hotellrommet...


Fra restauranten på Ørsvågvær Hotell... venter på hvalbiffen.


Mot kvelden kom det lave skyer som skapte en trolsk stemning (bildet er tatt fra hotellrommet).


Kveldsturen på sykkel gikk i sin helhet på gangveier mellom Svolvær, Kabelvåg og Ørsvågvær...langs Kong Olavs veg. Hælen blir stadig bedre, men irritasjon fra hælkapper gjør det fortsatt umulig å løpe...

1 kommentar:

LL sa...

Vilka fantastiskt vackra vyer Olav!