fredag 23. juli 2010

Vesterålen i ruskevær...


Nyinnkjøpt sydvest fra lofoten kommer stadig til anvendelse, her i Nyksund.

Lavt skydekke, for det meste regn, sterk vind og 8-9 varmegrader.... det var dagens scenario for både rundturen i Vesterålen og kveldens sykkeltur.

Det meste av dagen gikk med til seightseeing på Hadsel, Sortland og Andøya. Det ble en fin tur til tross for ruskevær. Dagens høydepunkter var turen langs Andøyas vestkyst og besøket i pittoreske Nyksund.

NYKSUND
Fiskeværet Nyksund ble fraflyttet i 1972 og totalt avfolket. Forfallet var totalt helt til en tysker "gjenoppdaget" fiskeværet sent på 80-tallet. Nå er Nyksund i ferd med å gjenoppstå som en perle ut mot havet... se litt av historien HER og hjemmesiden til et av overnattingsstedene, Nyksund Espedisjonen, HER.
Nyksund er et sted som MÅ besøkes dersom du er på disse kanter... og hold av plass i magen til et godt måltid på ett av de mange spisestedene. Men obs.... grusveien de siste 13 kilometerne er hullete og smal og kjøring er på egen risiko, hehe. Det er også mye på stedet man ikke har rukket å pusse opp, men stedet er i stadig utviklig.

SYKKELTUR I MOT- OG MEDVIND
Kveldens sykkeltur bød på kraftig motvind nordover langs Sortlandsundet. Selv på flatmark brukte jeg gir jeg ellers bare bruker i ganske bratte bakker. Tilbake gikk det meste av turen på tyngste gir i medvind.


Kystvakten har sin hovedbase på Sortland... der dette bildet er tatt.


Her passerer hurtigruteskipet "Trollfjord" under Sortlandsbroa...


Motiv fra Andøyas vestkyst... selv med lavt skydekke som denne dagen er det en vakker opplevelse...


Motiv fra Andøyas vestkyst med stranda ved Bleik i forgrunnen og Bleiksøya i bakgrunnen.


Nyoppusset brygge i Nyksund


Fra 0 innbyggere i mange år bor det nå 10 fastboende i Nyksund... det kommer til å øke...

Ingen kommentarer: