torsdag 22. oktober 2009

Meg og de 18 venneparene

Bildet viser skohylla med de 12 nyeste skoene øverst, deretter orienterings- og terrengsko med pigg, skisko og sykkelsko (dvs… sykkelskoa er p.t. i garasjen).

Hvor mange par joggesko har du? Det spørsmålet har jeg fått mange ganger, og godt pakket inn i bortforklaringer svarer jeg vanligvis 12.

Tolv…hæhh? Jaaa, jeg løper jo en del og skoene er inntil 5 år gamle, svarer jeg da – litt beskjemt med tanke på at de 18 skoene i skohylla mi representerer et innkjøp på om lag 20.000 kroner.

Jeg kjøper ofte fjorårsmodell på tilbud, og snittprisen på joggeskoene ligger vel på ca 1.000 kroner. Skoene får godt stell, dvs at de skylles og lufttørkes etter bruk, og slik sett er de nesten like fine når de har blitt degradert til sisteplass på lista. Da er det valgets kvaler ved neste skokjøp; skal jeg kaste de som er eldst – eller er det et av de litt nyere parene som i stedet skal havne på den lokale fyllinga.

Jeg har vært streng på dette med 12 par joggesko noen år… (i tillegg til spesialskoa) og dersom de 12.eldste skoene er for bra til å kastes har jeg vært for aktiv på handlefronten en periode og bremser ned. Akkurat nå er faktisk 7 av parene innkjøpt/vunnet/fått siste 18 måneder, så det er ingen hast med nye kjøp. Jeg kan for øvrig ikke huske når jeg sist brukte samme skopar to dager på rad.

Nå er jeg klar for en ny treningstur… jeg skal løpe noen lette intervaller, og velger Nike Skylon-skoene (2 hylle til høyre). Ellers velger jeg gjerne nye sko ved asfaltløping og eldre sko ved løping på grusvei eller i terreng. Jeg har ingen absolutte favorittsko, men velger nøytale sko med god løpsfølelse. Akkurat nå består top 12 av 5 Nike, 3 Mizuno og 4 Asicz skopar. Sammen med 2 par skisko, 1 par sykkelsko og 3 par o-sko utgjør det hele en venneflokk på 18 par sko som følger meg på mine nesten daglige treningsturer.

3 kommentarer:

Espen sa...

Jeg har testa mange merker selv, men NIKE og ASICS er de to eneste merkene jeg konsekvent styrer unna.. Grunnen er vel at jeg importerer de fleste skoene mine siden prisen er 1/3 mange ganger. ASICS kan ikke importeres, derfor kjøper jeg ikke det lenger. Har dog ett par NIKE, Lunaracer, en sko jeg ikke liker. Men den er jo hatet eller elsket.

Mizuno derimot har jeg også tre par av (elixir, revolver, inspire) og synes det er topp sko!
Min desidert favorittmerke er Saucony. Spesielt Saucony Fastswitch 3 er min gedigen favoritt. Men jeg overpronerer og du normalpronerer så vi har sikkert ikke et eneste par som er like - unntatt lunarracer da. Den er jo for nøytrale foten.

Selv har jeg også en del par (10-15) men jeg roterer bare mellom 3-4 forskjellige. Resten bruker jeg som "hverdagssko" da de ikke falt i smak til løping.

Gammel'n sa...

Du har helt rett, det ser ikke ut til at vi har noen like skopar. Jeg har normalpronering, smal fot og foretrekker sko med svakt buet lest og såle som er buet noe opp bak. Den gangen jeg løp betydelig raskere enn nå kjøpte jeg ofte damemodell av konkurransesko !

Jeg har 3 ulike Mizunosko, men er helt ukjent med de typene du nevner. Nikeskoen er heller ikke den samme, jeg har en Lunatrainer (som jeg fikk av Nike for ballongjobben i Oslo) - mens du har Lunaracer.

Med lang erfaring kjøper jeg stort sett aldri sko jeg er direkte misfornøyd med, så alle mine sko er i regelmessig bruk. Siden størrelse varierer selv på samme sko kjøper jeg aldri sko på nettet, selv om jeg kunne spart noe penger på det.

Er det er område du IKKE skal høre på andre er det skovalg, der må du gjøre dine egne erfaringer og handle deretter.

Espen sa...

Ja, det jeg har funnet ut også igrunn. Saucony sitter ekstremt bra på føttene mine, så er jeg fornøyd med Mizuno så holder meg til de to modellene.

Ser frem til at de modellene jeg bruker blir oppdatert i februar 2010, da vet jeg av erfaring av fjoråretsmodell (den jeg bruker nå) blir satt ned til ca 50$ som er 275kr.. Da er det bare å hamstre noen par :)

Ulempen med å kjøpe på nett er at det kan bli noen bomkjøp- men heldigvis over den kneika nå :)