mandag 26. juli 2010

Nå må det trenes !!

Etter en lang dags ferd i bil kom jeg hjem til Fenstad i går kveld. Dagens tur var 854 kilometer i bil fra Umeå via Mora. Det var konstant regnvær, og de eneste trimmerne jeg så var to elger i veikanten like innenfor norskegrensen mellom Torsby og Kongsvinger.

I Mora måtte jeg selvsagt hilse på målportalen til Vasaloppet; "I fäders spår för framtids segrar" står det over portalen der jeg har gått i mål 11 ganger tidligere, og der jeg om 215 dager går i mål for 12.gang. Både Vasaloppet og Öppet Spår helgen før er fantastisk flotte arrangement. Til vinteren velger jeg Öppet Spår for om mulig å forbedre 5.pulje seedinga mi i selve "Vasa'n".

Det har vært en flott ferie langs Helgelandskysten og i Lofoten/Vesterålen, med masse kjøring og glaning - og tilsvarende lite trening - og ulogisk nok ekstra mye mat... Vekta viste pluss 4 kilo ved hjemkomst, egentlig mye bedre enn fryktet.

Nå skal vekta ned under 70 igjen allerede denne uka, og da blir daglige lange sykkelturer et av midlene. Løping er lite aktuelt før jeg finner ut av magesmertene... og uansett er ikke såret etter operasjonen helt grodd (skorpe som slites av pga hælkappa om jeg prøver å løpe), så det er greit å vente enda litt til med løpinga.

Vel hjemme igjen ble jeg møtt av en stor bunke aviser, og i lørdagens "helg" bilag til Romerikes Blad var det et tosiders innslag med Marit og meg med tema; "Lykken på den endeløse landevei". Det handlet ikke om ferieturen, men om ultraløping (og litt om ballongløperen). Intervjuet ble gjort for to uker siden i traséen til Romerike 6-timers i Fetsund.
Se hele artikkelen i pdf.format (2 sider)

1 kommentar:

Gooner sa...

Hei

Flott artikkel Olav. Ultra miljøet kan vel ikke få noen bedre til og fronte ultraløp, enn dere to.
Får håpe du finner ut av mage problemene raskt, så du får trent det du vil.
Ha en fortsatt fin sommer.