fredag 16. oktober 2009

Snublefot på tur med IM og Ragnar

IM og Ragnar like ved Gullsmeden.

En kjapp prat på RBIR-premieutdelinga i går... og dermed var en ny venne-treningstur i boks. I nydelig høstsol startet Ragnar, Inger-Marie og jeg ut fra Trasop Arena (Oppsal) litt før klokka 5 på ettermiddagen. I det flotte været var det ingen som tenkte på at det ville bli mørkere enn mørkt før vi var ferdig med 2-timersturen.

For de som er lokalkjente var dette ruta; Trasop, lysløype via Rundtjern til Nøklevann, Sarabråten og Hestehølet, sti videre over Slettfjellet til Gullsmeden og deretter via Langvannet og opp på Breidåsen. Gamle lysløypa ned mot Katisa ved Nøklevann, grusvei forbi Rustadsaga og Haraløkka/Bøler før vi avsluttet med sti fra Østmarksetra forbi Skøyenputten til Trasop.

To tredeler på sti - i tørt terreng for årstiden, men med litt ishinne på steinene enkelte steder. Det siste forårsaket at Gammel'n - Snublefot for anledningen - først seilte ned et svaberg etter Breidåsen, deretter gikk skikkelig på snørra nord for Østmarksetra. Det siste fallet kan unnskyldes at det nå var blitt rimelig mørkt... og egentlig er det ubegripelig at Ragnar ville ha oss inn på det siste stipartiet i mørket - i stedet for å følge vei eller lysløype som også var alternativer de siste kilometerne.

Det ble altså mørkere enn mørkt - og mest gåing de siste 10 minuttene. Vel hjemme igjen kunne jeg telle opp en blå negl og en oppskrubbet finger på høyre hånd, et skrubbsår på venstre håndbak og noe skrubb på høyre kne. Løpstightsen så ut som den hadde vært på infanteriøvelse - lav åling i gjørme.

Dette var avslutningen på en fin 8-dagers treningsperiode. Til sammen 121 kilometer på 3 kortintervalløkter, 2 langturer alene i terrenget og ikke minst 3 venneturer. Å reise en time eller litt mer for å ha selskap på løpeturene gjør jeg mer enn gjerne, dette er jo hobbyen min. Turene med Ragnar og IM inneholder gjerne mye stiløping, så det er absolutt blant favoritturene mine.

I morgen blir det hviledag - da skal konas nevø på Bryne gifte seg - og blir det trim på meg får jeg håpe det blir en svingom med brura sent på kvelden...

Skål og takk for en fin tur! Badstua er en bra finale på de fleste treningsturene, ikke noe unntak i dag. For første gang på evigheter er det tomt for svensk folköl her hjemme, så nå ble det Drammensbrygg i stedet...

Ingen kommentarer: